Karalar’dan çarpıcı iddia: Usulsüzlükleri örtmek için itiraz ediyorlar!

Karalar’dan çarpıcı iddia: Usulsüzlükleri örtmek için itiraz ediyorlar!
05.04.2019
A+
A-

31 Mart Yerel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçersiz oyların yeniden sayılması için yaptığı itiraz için usulsüzlükleri örtmek için olduğunu belirtti.

Millet İttifakının Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre kazanan isim olan Zeydan Karalar, Adana’da seçim sonucuna yapılan itirazı değerlendirdi.

Cumhur İttifakının 56 bin geçersiz oyun yeniden sayılması talebiyle yaptığı itirazın sonucu değiştirmeyeceğini belirten Karalar, ‘’Bu oyların tamamı aleyhimize çıksa bile fark kapanmaz. Bu itiraz sadece mazbatayı almamızı geciktiriyor. Bu bir anlamda usulsüzlükleri örtmek anlamına da geliyor. Bu nedenle görev devir tesliminin devlet denetiminde yapılmasını istiyoruz” dedi.

Zeydan Karalar, CHP İl Başkanlığı’nda, milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Seyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Akif Kemal Akay ve Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca’nın da katıldığı basın toplantısında konuştu.

Seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendiren Karalar, “Büyükşehir Belediyesi’ni açık ara farkla aldık. İlçelerde ise çok küçük farklarla kazanıyoruz ya da kaybediyoruz. Yüreğir’de ise çok az bir oy farkı var. Yaklaşık 3 bin 600 olan oy farkı, Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre bine kadar düştü. Aslında bu bir takım işlemlerin yapıldığı anlamına geliyor. Orada arkadaşlarımız oyların yeniden sayılmasını talep etti. İlçe Seçim Kurulu toplandı ve muhtemelen baskılardan dolayı hâkim, oy sayımını iptal etti.

Oyların tümünün sayılması gerekiyordu ancak 1. Seçim Bölgesi dışında geçersiz oyların sayılması kararı alındı. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin hâlâ mağdur edebiyatı yapması, şaşkınlık verici. Biz halkın temayülünün doğru yansıması için çabalıyoruz. Adana Büyükşehir’de ne yaparlarsa yapsınlar fark kapanmaz. Yüreğir’de ise ufak bir problem var. Başvuruda bulunduk, sonuçları bekliyoruz” dedi.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.