Karacabey’de 330 balıkçı, belgesine kavuştu

27.09.2018
A+
A-

Çanakkale Liman Başkanlığı ve Karacabey Belediyesi işbirliğiyle Uluabat Gölü’nde ticari ve hobi amaçlı balıkçılık yapan kayık ve tekne sahiplerine “Gemi Sevk ve İdare Belgesi” verildi.

Çanakkale Liman Başkanlığında 5 günlük eğitimin ardından Karacabey ilçesinde sınav yapıldı.

Çevre ilçedeki balıkçıların katılımıyla 330 kişinin almaya hak kazandığı belgeler, düzenlenen törenle Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından kursiyerlere takdim edildi.

Başkan Özkan, törende yaptığı konuşmada, balıkçıların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Balıkçıların idare belgelerini almaları gerektiğini belirten Özkan, “Balıkçılarımız önceden başka yere giderek sınava giriyorlardı. Girişimlerimiz sonucunda Liman Başkanlığı ile işbirliği yaptık ve belgeleri Karacabey’de vermeye başladık. Böylece hem hobi hem de ticari amaçla balıkçılıkla uğraşanların Çanakkale’ye gidip bu belgeyi almalarına gerek kalmadı” diye konuştu.

Bu çalışmadan 330 balıkçının faydalandığını ifade eden Özkan, bu sayede sadece Karacabey’den değil komşu şehirlerden de Uluabat Gölü ve çevresindeki sularda balıkçılık yapanların belgeyi almalarını sağladıklarını kaydetti.

Özkan, yeni belgelerin vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gölyazı Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin ise, mahalle sakinlerinin taleplerini dikkate alarak bu belgeyi alınmasını daha pratik hale getiren Ali Özkan’a teşekkür ederek, belgelerin balıkçılara hayırlı olmasını diledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.