Karacabey TOKİ sakinleri, BUSKİ’den çözüm bekliyor

Karacabey TOKİ sakinleri, BUSKİ’den çözüm bekliyor
01.06.2020
A+
A-

Karacabey TOKİ’lerde oturan vatandaşlar, BUSKİ’ye olan borçlarının ertelenmesi talebine olumsuz cevap gelmesi üzerine kara kara düşünmeye başladı.

Tüm dünyayı ve ülkemizi de  etkisi altına alan koronavirüs süreciye ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar ekonomik savaş verirken, Karacabey TOKİ’lerde oturan vatandaşların BUSKİ’ye olan 177.930,44 – TL’lik borçlarının iptal edilmesi veya bir yıl süreyle ertelenmesi talebine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden olumsuz yanıt geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, TOKİ sakinlerinin beş ay içerisinde mevcut borçlarını ödemeleri, ödenmemesi durumunda borcun eski haline dönüştürülerek, 1.791,466,49 –TL tahsil edileceği belirtildi.

BUSKİ’nin uygulamasına tepki gösteren İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, Karacabey Belediyesi’nin TOKİ’de yaşanan sorunun çözümü noktasında sessiz kaldığını söyledi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Karabatı, TOKİ’deki sorunların çözümünün mevcut belediye başkanı Ali özkan’ın seçim vaatleri arasında yer aldığını belirterek, sorunun giderilmesi için Karacabey Belediyesi ve BUSKİ’ye çağrı yaptı.

İlçe Başkanı Fatih Karabatı açıklamasında şunları söyledi:

”İlçemiz, 31.03.2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan‘ın seçim vaatlerinde “Amacımız Benzersiz Bir Kent Oluşturmak” diyerek yola çıktıkları fakat seçimlerde verdiği sözlerin maalesef Karacabey’deki bir çok sorunun giderilmediğini görmekteyiz.

Bu sözlerden biri olan, ilçemiz Hamidiye Mah. Panayır Caddemizde bulunan TOKİ sakinleri ile yapılan görüşmelerde bu borcun silinmesi için çalışmalar yapacağını belirtmeleri üzerine TOKİ yönetimi 14.05.2020 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Müdürlüğü’ne ilgili dilekçe sunarak, TOKİ evlerinin 177.930,44 – TL olan borcun silinmesi veya faiz işlemeden bir yıl ertelenmesini talep etmişlerdir.

Buna istinaden, Bursa Büyük Şehir’den gelen cevapta ise bu borcun silinmesinin mümkün olmadığı gibi 177.930,44 –TL olan borcun 5 ay içinde ödenmemesi halinde işlem eski haline dönüştürülerek, 1.791,466,49 –TL tahsil edileceği belirtilmiştir.

Biz de İYİ Parti olarak şu soruyu yöneltmek istiyoruz; seçim çalışmalarınızda verdiğiniz sözlerden biri olan TOKİ’ler’deki su sorunu ile ilgili bütün dünyanın savaş verdiği Küresel Salgın (COVİT 19) ile mücadele edilen süreçte insanlarımızın iş-aş için zorluklar yaşadığı dönemde Belediye olarak vatandaşlarımızın, mağdur durumda bırakılması etik midir?

İYİ Parti olarak, Karacabey Belediyesi ve BUSKİ Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. TOKİ sakinlerinin bu mağduriyetinin bir an evvel  giderilmesini istemekteyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.