Kaplan’dan ‘Suriyeliler denetim altına alınsın’ önerisi

03.07.2018
A+
A-

Afrin patatesi, beyaz yakalı Suriyelilerin devlet memurluğa alımı gündemi meşgul ederken dün Bursa’da Çarşamba semtinde Türk vatandaşları ile Suriyelilerin karşı karşıya geldiği, palaların havada uçuştuğu kavganın büyüyerek Altıparmak Semti’ne taşması siyasileri gerdi.

Altıparmak-Çarşamba bölgesinde yaşayan Türk vatandaşlarının 2 yıldır şikayetçi olduğu Suriyeli muhacirlerin fevri davranışları 3 Türk vatandaşının yaralanarak hastaneye kaldırılmasına neden oldu.  Çıkan tartışma sonucu çıkan kavganın üzücü olduğunu belirten Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, ilçe binasında partililer ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Başkan Kaplan; “Yaşanan olay eli vicdanında olan hiçbir Türk vatandaşımızın alkışlayabileceği bir durum değil, hiçbirimiz Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiği bir dönemde böyle bir olayı yaşamak istemezdik. Suriyelilerin ilk Bursa’ya geldiği günden beridir hep aynı önlemlerin alınmasını istedik iktidar ve kamu görevlilerinden, ancak son olay çekincelerimizi gün ışığına çıkarmıştır. Hükümet politikalarının son aylarda artan fiyatlı patatesi dizginlemesi için Afyon yerine Afrin patatesi ithal etmesi, Bursa’da beyaz yakalı 220 Suriyeliyi devlet makamlarında imtiyazlı memur olarak alması, geçen haftalarda öz amcası tarafından aşık olduğu için katledilen Suriyeli kadın, AKP listelerinde Suriyeli bir iş adamına şans tanıması toplum içinde biriken stresin alevlenerek patlamasına neden oldu. Türkiye’de 4 farklı gurupta Suriyeli barınıyor. Bursa’da 3. grup var. Önce bir noktanın altını çizmek gerekiyor. Suriyeliler bizim kardeşimizdir ve misafirimizdir. Ülkelerindeki kan durduğunda ülkelerine eski yaşantılarına geri dönmelidirler. Burada onların vatandaşlık hakkı verilmesi onları kalıcı bir duruma getirmenin ileride geri dönülemez sonuçları beraberinde getirecektir. Geçimlerini sağlamaları için ticari faaliyetlerde bulunmalarında geçici olarak olanak sağlanmasında, Türk Vergi Kanunlarının getirdiği hükümlerinin uygulanmasında kamu tarafından denetlenmesi durumunda yine itirazımız olmaz! Ancak Suriyelilerin keyfi-keder yaşantıları bu sıkıntılı durumları tekrardan tetikleyecektir. Uyarılarımızı tekrarlıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.