Kaplan: Çağdaş Osmangazi bizimle doğacak!

26.08.2018
A+
A-

Bayram bitti, tartışmalar, siyasetin sıcaklığı kaldığı yerden devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın muhalefet cephesinden gelen, “Osmangazi’nin paraları nerelere harcanıyor?” sorusuna, “Abarttık mı acaba!” başlıklı açıklamasına bir tepki de Demokrat Parti Osmangazi’den geldi.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar; “Yapılan hizmetler Osmangazi Belediyesi’nin gücünü ortaya koyuyor ve bunu muhalefet de onaylıyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi bir Türkiye projesi. Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi. Atletizm Salonu, Türkiye’nin en büyük olimpik ölçülerde tek ve en modern salonu… 73 metre çatı açıklığı ile mühendislik harikası. Murat Hüdavendigar Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi yine Bursa’yı Türkiye dışına taşıyan dünya düzeyinde bir okul. Geçen yıl itibarıyla 56 ülkeden öğrenciye eğitim verdi. Bu yıl 65 ülkeye çıkmasını bekliyoruz. Yurt içi öğrenciler olarak baktığımızda, üçüncü yılında Türkiye’nin en yüksek puanı ile (%1 -% 9) öğrenci alan okulların arasında. Yine bir Bursa projesi Osmangazi Meydanı. Bugüne kadar sadece kamulaştırmaya 150 milyon TL harcadık. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyoruz. Yapım maliyeti de önemli bir rakam olarak ortaya çıkacak. Evet ben, hemşehrime, Bursa’ya teşekkür ediyorum. Bizlere destek verdiler, bizler de bu projeleri hayata geçirdik. Muhalefet gözüyle baktığımızda ‘biraz abarttık mı’ acaba? Bursa’yı Bursa dışına taşıdık, dünyaya açıldık. ‘Sınırları aştık.’ Bir gün herkes Osmangazi’de yaşamak isteyecek’ iddialı sloganına gelince: Bursa tarihi şehir; cazibe merkezi, şehrin merkezi… Hızlı şehirleşme bir dönem bazılarının merkezi terk edip yeni bölgelere taşınmalarına sebep olmuş. Biz sadece benim dönemimde Hamitler bölgesinde 34 bin daireye oturma izni verdik. Yani 136 bin kişilik bir şehir inşa ettik. Demirtaş nüfusu 18 binden 85 bine ulaştı. DOSAB Ayazma bölgesi yaptığımız imar revizyon çalışmaları ile yine önemli bir cazibe merkezi olarak inşaatlar hızla yükseliyor. İstanbul Caddesi’nden Panayır Mahallesi, Yeşilşehir tarafına doğru Osmangazi’nin yeni cazibe merkezi olarak çok hızlı bir yapılaşmaya girdi. Bu Osmangazi’nin yeniden cazibe merkezi olarak ortaya çıktığının en güzel delilidir. Evet, ‘Bir gün herkes Osmangazi’de yaşamak isteyecek.’ Fakat fiziki olarak bu mümkün olmadığı için yaşama isteği devam edecek sadece. Benim uyarım herkes elini çabuk tutsun. Yetişene…” ifadeleri yeni krizin fitilini ateşledi.

“DÜNDAR BİZİ UÇURDU!”

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’ın bu açıklamalarına Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan sert ifadelerle karşılık verdi.

Başkan Kaplan; “Bir gün herkes Osmangazi’de tekrar yaşamak isteyecek, doğru tespit. Ancak bu Osmangazi Belediye Başkanı sayın Mustafa Dündar’ın gönlünde yatan, hayalindeki gibi şehir anlayışında olmayacak. Bakın sayın Dündar ne ile övünüyor. Henüz kapılarını Bursalılara açmamış, net olarak kaç liraya mal olduğunu kendisinin de bilemediği Panorama 1326, böyle bir müze Osmangazi için gerekli idi, biz sadece müzenin yeri için tercih doğru mu diye sormuştuk. Uluslar arası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir belediyenin görevi okul alanı için arsa üretmektir, sağlıksız okul yapılarının müracat halinde yıkmak, okul civarında merdiven altı işletmelerin evlatlarımızı zehirlemesinin önüne geçmek, bu gibi işletmeleri kapatmaktır. İmam Hatip Lisesini anahtar teslimi yapmak değildir! Atletizm salonunu anahtar teslim yapmak da değildir!” dedi.

DP Osmangazi İlçe Başkanı Kaplan, bir belediye mahallelerin başta alt yapı olmak üzere o bölgenin ihtiyacı olan kamu hizmetlerinin yapılabilmesi için arsa üretmek olduğunu ifade ederek, “Devletin yetkili kurumunun o bölgede ihtiyaç olan binayı tahsis edebilmesi için yapacağı inşaata öncülük yapmasıdır. Osmangazi Meydanını yakından takip ediyoruz. Yeni bir Kent Meydanı fiyaskosu yaşamamak için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

Kaplan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Başkan Dündar, Hamitler ve civarında 165 bin nüfus, Demirtaş’ın da 85 bin nüfusa yükseldiğini ve bu bölgedeki inşaatlara ruhsat vererek güzel bir hizmet yaptıklarını ifade etmiş! O bölgede ruhsat verdiği ve yerleşime açtığı daireler hala yapı kullanma izni alamadılar. O mahalleleri dolaşma zahmetine katlanmadığı için o dediği yerlerde vatandaşların ne gibi sıkıntıları olduğunu bilmiyor sayın Dündar! Şehir merkezine doğru çağdaş Osmangazi’nin yapılaşma olarak geldiğini ifade etmiş. Sizin çağdaşlığınız modern binalar mı? Bu çağdaşlığın içinde sosyal donatı alanı, genişletilmiş yollar yok mu? Önümüz seçim demokrat kadrolar ile çağdaş Osmangazi bizimle doğacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.