Kani Beko: Saray’ın 1 dakikalık gideri, 1 asgari ücrete eşit!

Kani Beko: Saray’ın 1 dakikalık gideri, 1 asgari ücrete eşit!
30.11.2019
A+
A-

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Benim yapmış olduğum araştırmaya göre Saray’ın 1 dakikalık gideri 2020 TL’dir. Ama bu 2020 TL’yi alabilmek için asgari ücretle çalışan bir işçi bir ay çalışmaktadır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) düzenlediği basın toplantısında, 2 Aralık’ta görüşmelere başlayacak olan ‘asgari ücret tespit komisyonu’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Komisyonu’nun asgari ücreti 4 kişilik bir aile üzerinden hesaplaması gerektiğine işaret eden Beko, devlet memurlarının aldığı en düşük ücretle asgari ücretin aynı olması gerektiğini vurguladı.

1 DAKİKALIK GİDERİ 2 BİN 20 TL

Cumhurbaşkanı’nın asgari ücretle çalışan bir işçiden 30 kat fazla maaş aldığını hatırlatan Beko, “Benim yapmış olduğum araştırmaya göre sarayın 1 dakikalık gideri 2020 TL’dir. Ama bu 2020 TL’yi alabilmek için asgari ücretle çalışan bir işçi bir ay çalışmaktadır” dedi.

Beko, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun rakamlarının makyajlı olduğunu” söyleyerek, bu rakamların da vatandaşın durumunu saklayamayacağını kaydetti. Beko, milyonlarca vatandaşın konut masraflarını karşılayamadığını, borçlarını ödeyemediğini ve sofrasına bir kap et yemeği koyamadığına dikkat çekerek, “8,5 milyon işsiz kardeşimiz var. 17 yılda AKP iktidarının ülkemizi getirdiği nokta bu” tepkisini dile getirdi.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.