Kaftancıoğlu: Değil 17 yıl, 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söyleyeceğim

Kaftancıoğlu: Değil 17 yıl, 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söyleyeceğim
06.09.2019
A+
A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün birkez daha hakim karşısına çıktı. Erdoğan’ın avukatı üst sınırdan ceza verilmesini isterken, Kaftancıoğlu ‘adalet’ vurgusu yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün birkez daha hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu’na destek için binlerce kişi Adliye önünde buluştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suç isnadıyla 17 yıla kadar yargılandığı dava için bugün Çağlayan Adliyesi’nde 3’üncü kez hâkim karşısına çıkıyor. Kaftancıoğlu, 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanıyor.

Canan Kaftancıoğlu’na destek için binlerce kişi yine adliye önünde buluştu. Duruşma öncesinde CHP adına Muharrem Erkek açıklama yaptı. Ayrıca destek için İstanbul’a gelen CHP’nin 80 İl Başkanı adına da Rıfat Güvener tarafından açıklama yapıldı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesi Canan Kaftancıoğlu’na destek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Sezgin Tanrıkulu, Muharrem Erkek’in aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri, Altan Öymen ile çok sayıda vatandaş geldi. Kalabalık, duruşma salonunu da doldurdu. Mahkeme başkanı Akın Gürlek, geçen celse savcının esas hakkındaki mütalaasını bildirdiğini belirterek önce katılanlara söz verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI AVUKATI ÜST SINIRDAN CEZA İSTEDİ

Duruşmanın başlamasıyla katılan Tayyip Erdoğan Vekili avukat Ferah Yıldız, mütalaaya katıldıklarını belirterek, “Ayrıca sanığın duruşmadaki hal ve hareketlerinden ötürü iyi hal indirimi uygulanmamasını en üst sınırdan ceza verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Daha sonra savunmasına başlayan Kaftancıoğlu, cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ve etmeyeceğini söyledi. Kaftancıoğlu savunmasına şu şekilde devam etti:

“Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir kamu görevlisine alelen hakaret etmedim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Atatürk cumhuriyetinin il başkanı olarak devleti alenen ya da perdeli olarak aşağılamam düşünülemez. Terör örgütü propagandası yapmadım yapmam. TV programında terör örgütü propagandası yaptıysam incelenir ama yok.

Hakikatı ortaya çıkarmak için benden çok sizin sorumluluğunuz var. insanlarımızın hukuka güvenmediği bir süreç sadece benim değil 82 milyonun süreci.” dedi.

KAFTANCIOĞLU: DEĞİL 17 YIL, 27 YIL İLE YARGILANSAM BİLE!

Kaftancıoğlu, “Bu salonlar da dahil olmak üzere aslında hiç kimse hiçbir yerde özgür değil. Ben gerçekleri söyledim değil 17 yıl 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söylemeye devam edeceğim.” diye konuştu.

Kaftancıoğlu’nun savunmasını dinleyen heyet, Canan Kaftancıoğlu’nun geçen duruşma basın açıklamasında adliye önünde okuduğu şiir de dava dosyasına dahil etti.

Canan Kaftancıoğlu’nun avukatı soruşturmanın genişletilmesi taleplerini yineledi. Tweetlerin paylaşıldığı dönemin koşulları ve bağlamlarını araştırılması taleplerini iletti.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI TALEP ETMİŞTİ

18 Temmuz’daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı, sanık Kaftancıoğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek” ve “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan zincirleme olarak 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

(gercekgundem.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.