Kadir Atalay: Özhaseki Erdoğan’dan sonuçları gizledi!

Kadir Atalay: Özhaseki Erdoğan’dan sonuçları gizledi!
26.02.2019
A+
A-

Cumhur İttifakının AKP’li Ankara Büyükşehir adayı Özhaseki’nin Erdoğan’ı bilerek yanlış yönlendirdiği öne sürüldü. İddiaya göre Özhaseki, anket sonuçları tersini gösterse de Erdoğan’a Başkent’te seçmenlerin kendisini istediği yönünde bir sunum yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının belirlenme sürecinde, Özhaseki tarafından yanıltıldığı iddia edildi. Bu iddianın sahibi ise PİAR Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Kadir Atalay…

Atalay, Yol TV’ye yaptığı açıklamada, “Özhaseki, AKP’de adayları belirleyen komisyonun başında. Onun hazırladığı raporlar doğrultusunda adaylar belirlendi. Erdoğan’a yaptığı sunumlarda, her zaman Ankara seçmeninin kendisini istediğine vurgu yaptı. Bunun üzerine de kendisi aday gösterildi” diye konuştu.

“ANKARA’DA AKP’Yİ HEZİMET BEKLİYOR”

Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara’da AKP’yi hezimet bekliyor. Burada en başta, AKP’li firmaların yaptığı anketlerdeki yanlışın sonucu olarak böyle bir netice çıktığını görüyoruz. Ankara’da, Özhaseki’ye yoğun bir talep yok. Yanlış aday tercihi nedeniyle bir hezimet söz konusu. MHP seçmeninin yüzde 40’ı, AKP seçmeninin yüzde 13’ü Mansur Yavaş’a destek veriyor.”

ERDOĞAN O SÖZLERİ ÖZHASEKİ İÇİN Mİ SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan katıldığı bir televizyon programında, kendisine araştırma şirketleri hakkında yöneltilen soru üzerine “anket şirketlerine güvenmiyorum” açıklaması yapmıştı. Atalay’ın yaptığı açıklamaların ardından, Erdoğan’ın bu sözlerinin arkasında, Özhaseki’nin adaylığı konusunda yanlış yönlendirilmesinin olup olmadığı merak konusu oldu.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.