İznikliler, ramazan sofrasında buluştu

İznikliler, ramazan sofrasında buluştu
13.06.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin ramazan ayı münasebetiyle düzenlediği iftar programı, diğer ilçelerde olduğu gibi İznik’te de yüzlerce kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

On bir ayın sultanı ramazanın ruhuna uygun organizasyonları düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe ve 7 farklı ülkede iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Birlik ve beraberliğin sembolü olan iftar programlarının son adresi ise İznik oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlar, ramazan ayının manevi hazzını yaşadı. Program öncesinde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın vatandaşlarla sohbet etti.

“İznik, dünya şehri olacak”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftar programı kapsamında İzniklilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 17 ilçenin yanı sıra 7 farklı ülkede Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak iftar sofraları kurduklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, ekmeğini bu coğrafyalarla paylaşan herkese teşekkür etti. Aktaş, “İznik’te sahil projesi son aşamaya geldi. Yapılacak çalışmalarla İznik’i gerçek manada bir dünya şehri yapmak ve tarihi kimliğine kavuşturmak için yapacağımız çalışmalar ve atılım olacak” dedi.

Bursa’da huzur içerisinde iftar yaparken farklı coğrafyalarla bomba korkusuyla ramazan ayının geçirildiğini hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, güçlü bir cumhurbaşkanı, hükümet, ordu ve emniyete sahip oldukları için Allah’a şükrettiklerini dile getirdi. Güçlü bir Türkiye ve güçlü Bursa ile insanlığa katkı sunmaya devam ettiklerini belirten Aktaş, 24 Haziran’dan sonra yaşanılan olumlu dönüşümün ivme kazanacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İzniklilerle yöneticileri iftarda buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. En büyük güçlerinin kardeşlik, birlik ve beraberlik hasletleri olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, 2002’de yola çıkarken de tek sermaye olarak milleti gördüklerini dile getirdi. Çavuşoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm kadroların millete olan sevdasıyla yola koyulduklarını ve çalışmaya başladıklarını anlattı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, güzel bir ramazan akşamında İzniklilerle iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Daha nice ramazanlarda birlik ve beraberlik içerisinde buluşmayı Allah’tan niyaz eden Sargın, milletin birliğinin ve dirliğinin bozulmaması için dua etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.