İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ittifaka sert eleştiri…

22.12.2018
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Şeytan Deresinde ağaçlandırma çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada yerel seçimlerde partilerin yaptığı ittifaka sert tepki gösterdi.

Yeniden aday olmayacağını açıklayan ancak aday adayları arasında adı geçen Aziz Kocaoğlu “Koskoca CHP, Cumhuriyeti kuran parti, ‘şu illeri sana bıraktım, seçime girmiyorum’ diyemez” ifadelerini kullandı.

Aziz Kocaoğlu yerel seçimlerde yapılan ittifaklarla ilgili şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde Türkiye’de bir ittifak gündemi yakalandı gidiyor. Genel seçimde ittifak olur, itirazım yok. Yerel seçimde de olur ama illeri paylaşmak, ilçeleri paylaşmak, meclis üyeliklerini paylaşmak böyle ittifak olmaz.

Siyaseti, partililer götürür. Örgütleri vardır. Örgütlerin hassasiyetleri vardır. Koskoca CHP, Cumhuriyeti kuran parti, ‘şu illeri sana bıraktım, seçime girmiyorum’ diyemez. Bunu ne İyi Parti ne de başka bir parti adına söylemiyorum. Siyaset bilimi açısından söylüyorum. Hangi parti güçlüyse, sandığa o parti girer. ‘Ben başka partiye oy vermem, babamın partisi, dedemin partisi’ der bu millet. Başka partiye oy verdiği zaman nereye savrulacak? Örgüt dağılacak.

İKİ PARTİLİ SİSTEME GİDİŞİN İTTİFAKI

Sadece CHP için değil, ülke için söylüyorum. Demokrasiyi güçlendirecek olan partilerdir. Siyasi partilerin güçlü olması gerekir. Bu bir oyundur. Bir sürecin en önemli kararıdır. Başkanlık sistemi ile sistem iki partiyi dayatmaktadır. İki partili sisteme gidişin, partilileri sağa sola savurmanın ittifakıdır. Buradan sonunda bir parti güçlü çıkacak. Diğerlerinin kafası gözü yarılacak, yara alacak. İttifaka evet, ama tüm Türkiye’de tek şemsiye altında. Başka türlü olmaz. Ben aday değilim. Bunu sadece ve sadece siyasete gönül vermiş, hizmet etmiş, İzmir’de 15 sene belediye başkanlığı yapma onuruna ulaşmış bir sade Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gördüğüm gidişi değerlendirmek için konuşuyorum.”

(kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.