İYİ Parti’nin TÜİK önergesine AK Parti ve MHP’den ret

İYİ Parti’nin TÜİK önergesine AK Parti ve MHP’den ret
11.10.2019
A+
A-

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TÜİK’în tartışmalı enflasyon rakamlarını Meclis gündemine taşıdı. Ataş’ın verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’nin ‘ret’ oyları ile kabul edilmedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tartışmalı enflasyon rakamlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Ataş, öncülüğünde İYİ Partili 21 Milletvekilinin imzasıyla araştırma önergesi hazırlandı ve Meclis Başkanlığına sunuldu.

TÜİK’in enflasyonla ilgili verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve ekonomik tabloyla da örtüşmediğini dile getiren Ataş, Meclis’te grup önerisi ile ilgili partisi adına konuştu.

Partisinin TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçekliğinin araştırılması, hesaplama yöntemlerinin incelenmesi konulu meclis araştırması önergesi hakkında söz alan Ataş, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine artık kimsenin inanmadığını kaydetti.

AKP-MHP ENGELİ

Önerge AKP ve MHP’nin ‘ret’ oylarıyla kabul edilmedi.

Ataş, önergeye ilişkin, “İYİ Parti olarak diyoruz ki; bu şüpheli durumu bir an önce araştırılarak açıklığa kavuşturalım. Bu enflasyon sepetinin içinde, vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren neler var? Varsa hangi oranlarda var? Nasıl bir hesaplama yapılıyor? Bunu birlikte görelim. Bir devlet kurumunun daha, itibarıyla oynanmasının vatandaş nezdinde güvenilmez hale gelmesinin önüne geçelim diyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin İYİ Parti Meclis Grubunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, “Kayseri Milletvekilimiz Sayın Dursun Ataş tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan “TÜİK’in enflasyon ile ilgili verileri doğru yansıtmıyor olması” hakkındaki Araştırma Önergesi Ak Parti ve MHP’nin ret oyları neticesinde kabul edilmemiştir” denildi.

(Yeni Gaste)

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.