İYİ Partili vekil, Dışişleri Bakanı ile neden tartıştı?

10.01.2019
A+
A-

İYİ Parti Milletvekili Emekli Büyükelçi Aydın Sezgin’in, konsolosluklara atanan deneyimsiz büyükelçiler nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tartıştığı ileri sürüldü.

Düzenlenen son kanunun, “Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin dış politikasını yapıcı değil uygulayıcı bir kurum haline getireceği” yönünde eleştirilere maruz kalmıştı. Bu kanunda en çok göze çarpan nokta ise Dışişleri’nde herhangi bir kurumda 5 yıllık devlet memuru olan birinin, dış politikaya yön veren birimlerin başına atanabilecek olmasıydı.

DENEYİMSİZ BÜYÜKELÇİLERİN ATAMALARI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İYİ Parti Milletvekili Komisyon Üyesi Emekli Büyükelçi Aydın Sezgin arasında bu konulara yönelik Dışişleri kadrolarının atanması hakkında tartışma yaşandığı iddia edildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Aydın Sezgin’in, meslekten gelmeyen, diplomatik deneyimi olmayan siyasi kimliklerin büyükelçi atanmalarını eleştirdiğini ifade ettiğini öne sürdü.

“ŞU AN ŞAŞKINLIĞIMI GİZLEYEMEYECEĞİM”

Aydın Sezgin, meslekten gelmeyen, diplomatik deneyimi olmayan siyasi kimliklerin büyükelçi atanmalarını eleştirmiş. Bu konu Çavuşoğlu ile arasında sert tartışmayı başlatmış.

Sezgin’in eleştirilerine Çavuşoğlu, Dışişleri kadrosu dışından gelen büyükelçilerin daha başarılı olduklarını belirterek şu yanıtı vermiş: ‘Benim en başarılı büyükelçilerim Tokyo ve Pekin… Tokyo’da Murat Mercan, Pekin’de Abdülkadir Emin Önen çok başarılı işler yapıyor.’ Bu sözler Sezgin’in “Şu an şaşkınlığımı gizleyemeyeceğim” tepkisine neden olmuş.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.