İYİ Partili Ümit Özdağ’dan ‘ekonomik kriz’ vurgusu

İYİ Partili Ümit Özdağ’dan ‘ekonomik kriz’ vurgusu
13.05.2020
A+
A-

İYİ Partili Ümit Özdağ, Halk TV canlı yayınında konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Halk TV’de Günün Raporu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, “Yıllardan beri sürdürülen ekonomi sonucu elde para kalmadı. Çok küçük ve çare olmayacak miktarlarda yardım yapılıyor. İktidara yakın değilsen iş insanı olarak yardımın dışında kalıyorsun” dedi.

Halk TV’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Türkiye ekonomik anlamda muazzam bir kriz yaşıyor. 4 milyon işsiz vardı. Son iki ay içerisinde bu sayı 5 milyon daha arttı. Ekonomimizde yüzde 5 küçülme bekleniyor ve bu iyi bir varsayım” dedi.

Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“Ben AKP Milletvekillerinin sizin ve benim duyduğumuz endişe ile bu kişileri izlediğini düşünüyorum. Bazı durumlarda biliyorum. Bu çok tehlikeli bir yol. Bunu Erdoğan’ın kontrol altına alması gerekiyor. Ama Erdoğan çıkıyor öyle bir söylemi benimsiyor ki, 15 sayfanın 10 sayfası korona 5 sayfası muhalefete, belediyelere ağır saldırı. Belediyelerin yardımları paralel oluyormuş. Belediye devlettir zaten. Anayasa’da bu böyle geçer. “İnsanlar aç kalsa bile siz yardım yapamazsınız, tek el benim” bunu söylüyor.”

“İKTİDAR TEHDİTLERİ ÖNGÖREMİYOR”

“Açlık krizi büyüyor. İnsanlar sokağa çıkabilir. Bu tüm ülkelerde yaşanabilir bunu engelleyelim. Herkes elinden geldiğince imkanları doğrultusunda yardım yapsın. Siz ‘Biz bize yeteriz’ derken bizleri kendinizden görmüyorsanız o ayrı bir vaka. Gerilimle seçmen konsolüde etmeye çalışıyor ama bu öyle bir dönem değil. Normal siyaset yöntemleri bugün kullanılırsa, ortaya ön göremeyeceğiniz tehditler çıkar.”

“İKTİDARA YAKIN DEĞİLSEN…”

“Yıllardan beri sürdürülen ekonomi sonucu elde para kalmadı. Çok küçük ve çare olmayacak miktarlarda yardım yapılıyor. İktidara yakın değilsen iş insanı olarak yardımın dışında kalıyorsun. Kısa vadede otoriter rejimi daha da güçlendirecek adımlar atılıyor. 15 temmuzdan sonra olağanüstü hâl olağanlaştırıldı. Şimdi bu halin daha da olağanlaştırıldığını görüyoruz.”

“Dünya Sağlık Örgütünün hazırladığı eylem planını yürürlüğe koymayı unuttular. Sınırlarımızı çok daha erken kapatmalılardı. İran’da hastalık yaygınken kontrolsüz insanlar Türkiye’ye giriyordu. Burada başarı varsa, Almanya, Yeni Zelanda olabilir. İtalya, İspanya kadar başarısız mıyız? Allah’tan değiliz. Alınan doğru önlemler bunu engelledi ama yapılan hatalar da durumun buraya gelmesine neden oldu.

Sonra bakın şunu ifade edelim Fransızlar Hong Kong tarafından büyük bir sağlık paketi satın aldı. Amerikalılar havalimanında Fransa’nın ödediği paranın iki katını ödedi uçağı Amerika’ya uçurdular. Devletler kendi halkı için bu tarz korsanlıklar yaparken Türkiye dünyanın 60 ülkesine maske yolladı. Buna birileri “başarı” diyor. Hayır başarı değil. Önce kendi halkının ihtiyacını karşılayacaksın. Kendi çocuğu hastayken komşu mahalleye ilaç götüren baba doğru iş yapmış olamaz.”

AVM VE TFF TEPKİSİ

“AVM’leri açılmasıyla başlamak en büyük hata oldu. İnsanlar hayat normalleşti olarak gördü bunu. Uzmanlar uyarıyor. İkinci dalga hareketleri başladı. İspanyol gribinde ikinci dalga öldürücü darbeyi vurmuştur. İnsanlar sağlık sistemi yoruldu. Bir ikinci dalgayı engelleyecek katılıkta adımlar atılmadı. “Biz söyledik, vatandaş yapmadı” deme lüksü yoktur yönetenin. Sağlık Bakanı’nın çıkıp “Bu TFF buna karar verecek” demesi. Hayır federasyon buna karar veremez. Sezonun başlamasının sağlık ile ilgili yol açacağı sonuçlara bir tek Bakan karar verebilmeli.”

(habererk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.