İYİ Partili Ümit Özdağ’dan Davutoğlu’na ‘açıkla’ çağrısı

İYİ Partili Ümit Özdağ’dan Davutoğlu’na ‘açıkla’ çağrısı
24.08.2019
A+
A-

 ‘Ne oldu sayın Davutoğlu? Kim ne yaptı?’

Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” diyerek 7 Haziran-1 Kasım sürecini hatırlatan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik İYİ Partili Ümit Özdağ’dan ‘açıkla’ çağrısı geldi…

Sakarya’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyan ve “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” diyerek 7 Haziran-1 Kasım sürecini hatırlatan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik siyasilerden ‘açıkla’ çağrıları yapıldı.

İYİ Partili Prof. Dr. Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından Davutoğlu’na iddialarını açıkla çağrısı yaptı: Anılan dönemde kendisi başbakandı. Ne oldu ise sorumluluğu paylaşıyordu. Ne oldu sayın Davutoğlu? Kim ne yaptı? Neden insan içine çıkamaz? Tarihin yazmasını beklemeyelim. Siz söyleyin”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 7 Haziran-1 Kasım arası yaşanan saldırıları ‘seçim propaganda yöntemi’ olarak nitelendirirken şunları söyledi; “Terör araştırma önergelerimizin reddedildiği, tarihimizin en büyük terör katliamlarının göz göre göre yaşatıldığı, terör ikliminin mimarları uygulayıcıları hala aramızda diyor dönemin Başbakanı Davutoğlu.”

‘TARİHİN YAZMASINI BEKLEMEYİN’

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise, “Davutoğlu ne diyor? Anılan dönemde kendisi başbakandı. Ne oldu ise sorumluluğu paylaşıyordu. Ne oldu sayın Davutoğlu? Kim ne yaptı? Neden insan içine çıkamaz? Tarihin yazmasını beklemeyelim. Siz söyleyin” açıklamalarında bulundu.

RTÜK Üyesi FARUK Bildirici de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Davutoğlu ne biliyorsa hiç beklemeden açıklamalı. Aksi halde sözleri politik atraksiyondan öteye gitmez. Hem gerçeği saklamak da suçtur. 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönemde Bombalar patladı, insanlar öldü, korku toplumu olduk o günlerde. Unutmadık…” ifadelerini kullandı.

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.