İYİ Partili Ümit Özdağ, Suriyelilerin gerçek maliyetini açıkladı

İYİ Partili Ümit Özdağ, Suriyelilerin gerçek maliyetini açıkladı
06.08.2020
A+
A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ekonomik kriz salgın sürecinde daha da ağırlaştığını belirterek, “Ekonomik krizi aşmak için hiçbir yapısal önlem alınmamış, günü birlik paketler ile durum idare edilmeye çalışılmıştır.” dedi.

Özdağ, Suriyeli sığınmacıların da gerçek maliyetinin 80 milyar doların üzerinde olduğunu ifade etti.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, “Türkiye, Korona salgınına, eşzamanlı ve iç içe geçmiş 4 krizi yaşarken yakalandı. Bu 4 kriz; devlet krizi, milli birlik krizi, ekonomik kriz ve Suriyeliler krizidir.” dedi.

Korona salgını döneminde devlet krizinin daha da derinleştiğini ve yasal çerçevenin müsait olmasına rağmen mevcut yasalara aykırı önlemler aldığını kaydeden Özdağ, “Felaketler veya kederler milletleri birleştirir. Ancak Korona salgını Türk milletini birleştirmemiş, ayrıştırmıştır. Çünkü Erdoğan Korona sürecinde muhalefete yönelik en sert eleştirileri yapmaktan geri durmamıştır.” şeklinde konuştu.

Özdağ,iktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi’nde Hatay’da iki Suriyeli gencin dövülmesi ile ilgili olarak “Faili Sizsiniz” başlığıyla çıkan haberde kendisinin, MHP 24. dönem Milletvekili Sinan Oğan’ın, Şeker Fabrikaları Eski Genel Müdürü, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve milletvekili adayı Seyit Yücel ile İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve milletvekili adayı İlay Aksoy’un hedef gösterilmesine de tepki gösterirken, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye gerçek maliyetinin de 80 milyar doların üzerinde olduğunu ifade etti.

(habererk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.