İYİ Partili Ümit Özdağ, KYK borçlarını Meclis gündemine taşıdı

İYİ Partili Ümit Özdağ, KYK borçlarını Meclis gündemine taşıdı
19.06.2020
A+
A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te KYK kredisi borcunu ödeyemeyen üniversite mezunlarıyla ilgili dikkat çeken bir konuşma yaptı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, KYK kredi borçlarını ödeyemeyen üniversite mezunlarının sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Geri ödemelerde çok büyük faizler alındığına dikkat çeken Özdağ, “Yandaş müteahhitlere uygulanan vergi indirimleri işsiz gençlere nedense uygulanmıyor.” dedi.

Ümit Özdağ’ın paylaşım rekorları kıran konuşması şöyle:

“MEVZU MEZUN ÖĞRENCİYE İŞE GELİNCE SUS PUSLAR”

“Sayın milletvekilleri bir diğer önemli konu da üniversite mezunu öğrencilerimiz üniversite boyunca aldıkları KYK ödemelerinin geri ödenmesi konusunda yaşanıyor.

Her şehirde üniversite kurmakla övünen hükümet yetkilileri, mevzu mezun öğrenciye iş bulmaya gelince bir sessizlik içine gömülüyorlar.

Genç işsizlik oranının yüzde 25 olduğu bir ülkede devlet işsiz öğrenciden geri ödeme talep ediyor.

Yandaş müteahhitlere uygulanan vergi indirimleri işsiz gençlere nedense uygulanmıyor.”

“21 BİN LİRA ALAN 27 BİN LİRA ÖDÜYOR”

“KYK kredisi almak zorunda olan öğrencilerimiz erteleme başvurusu yapmaları durumunda karşılarına fahiş miktarda erteleme faizi çıkartılıyor.

21 bin lira alan 27 bin lira geri ödeyecek. 3 aylık bir erteleme yapıldı ama haziran ayı başında bu gençlerden tekrar ödeme istenmeye başlandı.

Halihazırda yüzde 25 olan genç işsizlik oranını göz önünde tuttuğunuzda bu işsiz kardeşlerimizden daha fazla yüksek faizli geri ödeme istemeyin.

En azından 1 seneliğine faizsiz şekilde bu geri ödemeler durdurulsun ki çocuklar bu ağır baskıdan kurtulsunlar.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.