İYİ Partili Türkkan’dan iktidara sert FETÖ çıkışı

İYİ Partili Türkkan’dan iktidara sert FETÖ çıkışı
16.07.2020
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Türkkan, “FETÖ mensupları devlete sızmadı. İktidar bunları tek tek bulup devlete yerleştirdi” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “FETÖ mensupları devlete sızmadı. İktidar bunları tek tek bulup devlete yerleştirdi” dedi.

Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz’daki darbe girişiminin kilit isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün görev süresi dolduktan sonra da Yüksek Askeri Şura üyesi olarak kaldığını belirterek “Bunu niye TSK’nin bünyesinde tuttunuz?” sorusunu yöneltti.

Türkkan, “pandemi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul Salonu’na girmesinin uygun olmadığı düşünülerek” özel oturumun iptal edildiğini öne sürdü.

Bunu saygı ile karşıladıklarını ifade eden Türkkan şunları söyledi:

“Genel Kurul Salonu insanların sosyal mesafesinin hiçe sayıldığı bir ortam. Sayın Cumhurbaşkanın sağlığı açısından böyle bir ortamda bulunmasını yanlış buluyoruz. Doğru bir karar alınmıştır ama yanlış olan bir şey var; o da Sayın Cumhurbaşkanı, sağlığı açısından sıkıntı olabileceğini düşündüğü Genel Kurul’a girmek yerine bahçeyi tercih ederken, aynı Cumhurbaşkanı kendi grubuna ‘Sabahlara kadar çalışacaksınız, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayacaksınız, barolarla ilgili kanunu çıkarmak için sabaha kadar kavga edecekesin ve bir şekilde Meclisi çalıştıracaksınız.’ diyor.

Türkkan ayrıca 15 Temmuz gazileri ve şehitlerinin aileleri için para toplandığını belirterek “Bu paraları fonlarda bekletmekle neyi amaçladığınızı bilmiyoruz. Yarın bu paraların üstüne yatarsanız, öbür dünyada da şehitler sizi rahat bırakmaz. Bu dünyada biz paralarının hesabını soracağız.” diye konuşu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.