İYİ Partili Türkkan’dan GSS eleştirisi: Suçumuz Türk olmak mı?

09.05.2019
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Sağlık Sigortası’nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 70 TL, Suriyelilere ise ücretsiz olmasına sert tepki gösterdi. Türkkan, “Bizim suçumuz Suriyeli olmamak mı? Bizim suçumuz Türk olmak mı?” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Genel Sağlık Sigortası’nın Türk vatandaşlarına 70 TL, Suriyelilere ise ücretsiz olmasına sert tepki gösterdi.

“TÜRK OLMAK MI BİZİM SUÇUMUZ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bolu Belediye Başkanı’nın ifadeleri üzerine ülkemizdeki Suriyeliler için “Biz onların eline bırakmadan valiliklerimiz yoluyla yedirmeye, içirmeye giydirmeye devam edeceğiz” sözlerine tepki gösteren Türkkan, “Kendi vatandaşı simit yesin, Suriyeliler yedirilmeye, içirilmeye, giydirilmeye, hatta nargileye devam etsin. Bizim dinimizde de var, ele helal olan komşuya haram denir. Önce bir vatandaş doysun. Simite mahkum etmeyin vatandaşı. Yesin, içsin, doysun. Kendi vatandaşından en az 70 lira Genel Sağlık Sigortası ücreti al, Suriyeliler hastaneye bedava gitsin. Suçumuz ne bizim ya? Suriyeli olmamak mı bizim suçumuz? Türk olmak mı bizim suçumuz? Türk olmak için bu kadar bedel ödenen bir dönem daha yaşanmadı Türkiye’de. Türk olmak her dönemde bedel ödemeyi beraberinde getirdi. Suriyelilerden sonra tekrar bedel ödemeye devam ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz ay yaptığı “Bu güne kadar Türkiye’de yaşayan Suriyelilere 37 milyar dolar harcadık” açıklamasını hatırlatan Türkkan, “Türkiye’de her gün yaklaşık 300 Suriyeli dünyaya geliyor. Son 7-8 yılda Türkiye’de 400 bin Suriyeli doğdu. Tabii hastane de ücretsiz olunca, yemek içmek bedava olunca bu kardeşlerimiz ha bire doğurganlığa devam ediyorlar.” İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı’nın ‘Ülkemizde 600 bin Suriyeli var’ açıklamasına da değinen Türkkan, “Bu, Finlandiya’daki tüm öğrencilerin üzerinde bir rakam. Bunu sorumlusu ben değilim ki. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun peşine düştünüz. Açtınız kapıları. Önce 50 bin, 100 bin derken 4 milyon Suriyeliyi ülkede buldunuz. Şimdi Ahmet Davutoğlu ile ilgili birisine bir şey söylesem ayağa kalkacaksınız hemen. Ama o gün peşine takılmıştınız. Şimdi Sosyal medyada yazılanlara bakınca Ahmet Davutoğlu dünyanın en kötü adamı. Niye? Yani parti kurmaya başladı. O gün ilahlaştırmıştınız Suriye politikasından dolayı.”

Lütfü Türkkan, TBMM’de gerçekleştirdiği konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştı.

Türkkan paylaşımında “Benim vatandaşım 70 lira GSS ücreti öderken, Suriyeli bedava sağlık hizmeti alsın. Bizim suçumuz Suriyeli olmamak mı? Bizim suçumuz Türk olmak mı?” ifadelerini kullandı.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.