İYİ Partili Türkkan, Gebze Stadı’nı Meclis gündemine taşıdı

İYİ Partili Türkkan, Gebze Stadı’nı Meclis gündemine taşıdı
26.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Grup Sözcüsü Lütfü Türkkan, yıkımına başlanan Gebze Metin Oktay Stadı’nı Meclis’e taşıdı. Yıkımla ilgili soru önergesi veren Türkkan, metro istasyonu için stadın oldukça geniş bir alan olduğunu, istasyon inşaatı bitince Stadın yeniden projelendirerek kullanabileceğini ancak bunun neden tercih edilmediğini sordu.

Türkkan önergesinde 2 yıldan beri metro inşaatının yapılacağının bilinmesine rağmen, alternatif bir stad yapılmadığını, amatör kulüplerin ve sporcuların Kirazpınar’daki top sahasına sürüldüğünü belirtti. Amatör kulüplerin ekonomik olarak zaten zorda, sporcuların ise maddi şartlarının zaten ortada olduğunu belirtti.

Türkkan, kulüplerin ve sporcuların Kirazpınar’da faaliyet göstermesinin sürekliliğinin olmadığını, bunun hem maliyet hem de ulaşım açısından mümkün olmadığını açıkladı.

GENÇLER SPOR MU YAPSIN? NARGİLE KAFELERDE Mİ TAKILSIN?

İYİ Partili Türkkan ayrıca belediyenin adres olarak kulüp ve sporculara Kirapınar’ı adres göstermenin kolay olduğunu, asıl meselenin oraya gitmenin, antrenman ve müsabaka yapmanın sürdürülebilir olmadığını ve belediyenin kulüp ve sporculara destek ve imkan sağlaması gerektiğini vurguladı. Türkkan aksi durumda Gebze’de amatör sporun biteceğini ve kulüplerin kapanma tehlikesi yaşayacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.