İYİ Partili Sunat’tan Bakan Selçuk’a 4 kritik soru!

İYİ Partili Sunat’tan Bakan Selçuk’a 4 kritik soru!
21.08.2020
A+
A-

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a uzaktan eğitimle ilgili sorular yöneltti.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 1,5 milyon öğrencinin internet erişimi olan cihazı, 1 milyon öğrencinin ise internet erişiminin bulunmadığının kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, Covid-19 pandemisi dolayısıyla yeni eğitim-öğretim dönemine uzaktan eğitimle başlanmasına karar verildiğini hatırlattı. Sunat, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

* İnternet erişimli cihazı olmayan 1,5 milyon öğrenci ile internet erişimi bulunmayan 1 milyon öğrenci nasıl uzaktan eğitim alacaktır?

* Dünya Bankası tarafından onaylanan Türkiye’de Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi için 160 milyon dolarlık kredi desteği öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla kullanılacak mıdır?

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde bulunan Evrensel Hizmet Fonunda 10 milyar liranın üzerinde katkı payı biriktiği tahmin edilmektedir. Evrensel Hizmet gelirlerinden geçmiş önemlerde FATİH Projesi, Akıllı Sınıf Deniz Haberleşme Hizmeti, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara internet hizmeti götürülmesi, Kızılay’ın uydu haberleşme hizmetleri gibi birçok faaliyete fon aktarıldığı bilinmektedir. Öğrencilerimizin acil olarak çözülmesi gereken internet ve cihaz mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Evrensel Hizmet Fonundan yararlanılması için bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

* COVİD19 tehlikesi aylardır hayatımızı etkilerken ve yeni eğitim-öğretim döneminde uzaktan eğitim modelinin uygulanacağı ortadayken neden gerekli tedbirler zamanında alınmamıştır?

3 SORU DA ULAŞTIRMA BAKANI’NA

Şenol Sunat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği soru önergesinde şu soruları sordu:

* Evrensel Hizmet Fonuna yıllar itibariyle aktarılan katkı payları ve fonda biriken toplam miktar ne kadardır?

* Okullardaki internet altyapılarının kurulması ve geliştirilmesi amacıyla hangi projeler hayata geçirilmiştir, bu kapsamda fondan ne kadar harcama yapılmıştır?

* 1 milyon mağdur öğrencimizin internete erişiminin sağlanması amacıyla hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.