İYİ Partili Seymen: Ben Genel Başkan’ın talimatına uyarım!

İYİ Partili Seymen: Ben Genel Başkan’ın talimatına uyarım!
05.09.2019
A+
A-

“Çerkez Açılımı”ndan dolayı büyük tepki alan İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, istifa ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Sonsöz Gazetesi’nden Emre Yılmaz’a röportaj veren Hasan Seymen, ilginç açıklamalar yaptı.

İşte Seymen’in yeni tartışmaları ateşleyecek açıklamaları:

İstifa ettiğim haberleri tam olarak doğru değil. Sayın genel başkanımız Meral Akşener’e taktiri ona bıraktığım bir metin ulaştırdım. Bu metinin tam olarak bir istifa metni olduğu söylenemez. İstifa etme noktasında Hasan Seymen olarak hiçbir rezervim yok. Benim şöyle bir hayat anlayışım var “Koltuktan ibaretse bahtım, bir gün kaçar rahatım” dolayısıyla genel başkan yardımcılığı makamına sayın genel başkanımızın takdiri ile oturdum. Genel başkanımıza ve partimize zarar verecek bir pozisyonda asla devam etmem. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, birliğine halel getirecek eylem ve işlem içerisinde olabilecek bir insan değilim.

ELEŞTİRİLER NEYDİ?

İki üç noktadan bana eleştiri yöneltildi. Öncelikle bu eleştiriler nereden geliyor onu açıklayayım. Eleştiriler 2011 yılından beri internette duran Hasan Seymen diye arama motoruna yazdığınız da önünüze hemen geliveren iki görüntü ve bir yazıdan ibaret. Söylediğim üç şey mecrasından tamamen saptırılıyor. Bu durum bana yönelik bir karalama kampanyasına dönüştürülüyor.

BUNLAR NELER?

Söylediklerimden bir tanesi o tarihte şu anda Kars Belediye başkanı olan Sayın Ayhan Bilgen’in benim arkadaşım olmasından dolayıdır. Bir televizyon kanalı için söyleşi yaptığında, “Ben Çerkez’im. Kafkas dernekleri federasyonumuzun şöyle bir sloganı vardır: “Biz bu topraklar için savaşırken Türkçe bilmiyorduk şimdi anadilimizi konuşamıyoruz.” Hiçbir zaman Çerkezlerin, Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun ve benim asla anadilde eğitim diye bir kaygımız olmadı. Sadece anadilimizin devlet eliyle bize öğretilmesini istedik. Nitekim 2013’den itibaren devlet okullarında 10 çocuğun başvurması sonucunda sınıf açıldı. Yani önerimiz kabul oldu. Eleştirilere neden olan bir başka konuya daha açıklık getireyim. “Kürtlerin demokratik mücadelesini destekliyoruz” dediğim ifade ediliyor. Ben orada Kürtlerin demokratik mücadelesini destekliyorum demedim. “Kürtlerin demokratik taleplerini destekliyorum” dedim. Benim hayatım boyunca söylediğim hiçbir şeyin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, birliğine, al bayrağımıza, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin bütünlüğüne halel getirecek tek kelime kimse bulamaz.

İSTİFA ÇAĞRILARINA NE DİYORSUNUZ?

İYİ Parti bir buçuk yıllık bir parti ve kurumsallaşmasını henüz tamamlayamadı. Partinin kuruluşunda beni cezbeden ilk olarak sayın genel başkanımız Meral Akşener’in çizgisini beğeniyor olmamdı. İYİ Parti’nin merkeze oturacak bir parti olduğuna inandım. Hala da buna olan inancım devam ediyor.

PARTİDE BAŞKANLIK HAYALİ KURANLAR VAR

Bu konuda işin özetini anlatacak olursak; benim gözlemlediğim parti içerisinde bir güç savaşı var. Sayın genel başkanımız Meral Akşener olmadığı zaman bu partide İYİ Parti’nin varlığını devam ettirmesi mümkün değil. Parti içerisinde genel başkanlık hayali kuranlar var.

İYİ PARTİ’NİN 170 BİN ÜYESİ VAR

Ben parti içerisinde yaşananların aşılacağına inanıyorum. Partiyi için için kaynatanların sayısı toplasanız en fazla yüz kişidir. İYİ Parti’nin kayıtlı 170 bine yakın üyemiz var, üyelik kampanyamız devam ediyor. Genel başkanımızın ivmesiyle, iyi niyetiyle çalışamadık; bu bizim kusurumuz. Bu fırsatı Türkiye’nin kaçırmaması lazım. Bu gidişe sekte vuracak kimsenin de baraj olmaması lazım.

ÖZDAĞ ‘İSTİFA ET’ DEDİ, AKŞENER, BEKLEMEMİ SÖYLEDİ

Sayın Ümit Özdağ’ı geçen hafta Cuma günü ziyaret ettim. Benden siyaseten daha tecrübeli olduğu için onun görüşlerini aldım. Bana dedi ki; “Kendine de partine de genel başkanına da iyilik yapmak istiyorsan istifa et.” Ben bu süreçte birkaç kez genel başkanımızla görüştüm genel başkanımız beklememi istedi. Son tahlilde Muğla Milletvekili Metin Ergun’un paylaşımı, daha öncesinde Aytun Çıray’ın grup içerisindeki paylaşımı artık bunun benim açımdan sürdürebilirliğini çok zorlaştırdı. Yine de buradan söylüyorum; genel başkanımız ne talimat verirse, ben o talimata uymaya hazırım.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.