İYİ Partili Oral’dan Erdoğan’a: Namazgah seçim propagandası yeri değildir!

İYİ Partili Oral’dan Erdoğan’a: Namazgah seçim propagandası yeri değildir!
03.06.2019
A+
A-

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı “Yenikapı’da Enderun Teravihi” programı sonrasında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Maun Suresi’ni hatırlattı.

İYİ Partili Oral’ın açıklamaları şöyle:

“Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yenikapı’da Enderun Teravihi” programına on binlerce vatandaşımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız da katıldı. Yüce Allah samimiyetle namazlarını kılan kardeşlerimizin namazlarını kabul etsin. Ancak…

Ancak, namaz alanında vatandaşın önüne çekilen bariyerler ve Sayın Cumhurbaşkanımızın namaz sonrası hitabı maalesef ne Ramazan’ın ruhuna ne de İslam’ın mesajına yakışan bir halde olmuştur. Vatandaşa “22 gün” diyerek seçimi işaret etmenin yeri namazgah değildir.

İstanbul’u “Konstantinopol” olarak kim görmeyi istiyorsa onun karşısına dikilmek boynumuzun borcudur. Ancak ortada böyle bir şey yokken, toplumu kutuplaştıracak böyle sözleri sarfetmek biraz öncesinde “Amenerrasulü” okuyan dile yakışmamıştır.

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki…”

Bir Müslüman Türk olarak soruyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız alnını secdeden kaldırdıktan hemen sonra namaz için toplanmış insanlara, seçim propagandası yaparken içi rahat etmiş midir? Diyanet İşleri Başkanımız bu durumdan rahatsız olmamış mıdır?

“… Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar…” Maun, 4-6 Yüce Allah bizleri namaz kılan ama Maun Suresinin işaret ettiği kullar olmaktan uzak tutsun.

Yüce dinimizi siyasetin günlük değişen gündemine harcamayalım. Gelecek nesillere tertemiz bir dini yaşam bırakabilmek için bunu yapmamız şarttır.

(turkiyemtv.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.