İYİ Partili Koray Aydın’dan çarpıcı açıklamalar…

İYİ Partili Koray Aydın’dan çarpıcı açıklamalar…
20.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın YeniçağTv’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. “Cumhur İttifakı’nın oy oranı %42’yi gösteriyor. Dışarda yüzde 60’lık güç var. İkinci turda AK Partinin Cumhurbaşkanlığını kazanma ihtimali yok demektir.” ifadeleriyle AK Parti döneminin kapandığını belirten Aydın parlamenter sisteme geçilmek zorunda olduğunu kurulan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeye bir şey katmadığını ifade etti.

Koray Aydın’ın gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu açıklaması şu şekilde:

“AKP YOKLARI OYNUYOR”

AK Parti yokları oynuyor, ringte bir sağa sallanıyor bir sola sallanıyor. Ne yapacaklarını tam kestiremiyorlar niye; Hangi araştırmayı yaparsa yapsınlar şu anda Cumhur İttifakı’nın oy oranı %42’yi gösteriyor. Dışarda yüzde 60’lık güç var. İkinci turda AK Partinin Cumhurbaşkanlığını kazanma ihtimali yok demektir.

“HESAP VERİLMELİ”

Dünya kadar hesap vermesi gereken insanlar var. Bizim kuracağımız sistemde tüm bunları eski haline getirmek hesap verilebilirliği arttırmak ve yürütmeyi güçlendirerek, kuvvetler ayrılığı sistemindeki denge mekanizmasının güçlendirmek. Partimizde bu sistem için çalışan ciddi bir ekip var. Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olarak görüyoruz.

“ÇANAKKELE’Yİ NİYE YAPMADIK?”

Benim dönemimde de Çanakkale’deki yapılan köprüyle ilgili talipler oldu  YAP-İŞLET-DEVRET modeliyle.. Ekip kurduk araştırdık. Geçiş sayılarıyla bunu yürümeyeceği konusunda 6-8 ay süren araştırma yaptık. Yap işlet devret modeliyle bunun yapılacağını bunun devlete yükler getireceği kanaatine vararak bunun yapılmasını o zaman onaylamadım. Yap işlet devret modeliyle yapılan hiçbir şey uygulanabilir değildir. Ülkesini seven hiçbir bakan bunu altına imzasını atmaz. Ben olsam kimse bana bu imzayı attıramaz. Bu bir soygun yöntemi. 2 liraya mal olan şeyi 10 liraya yapıyoruz bu ülke soyuluyor.

Öyle anlaşmalar yapılmış ki devlet lehine bir tane anlaşma yok. Şu pandemide öğrendik, yapılan tüm anlaşmaların şikayet halindeki merci Londra mahkemeleriymiş. Böyle bir pandemi inşaat sektöründe mücbir sebeptedir. Bütün anlaşmalarda bu vardır ama bu anlaşmalarda bu yok. Demek ki millet ve ülke lehine bir tane madde yok. Bunu yapanlar yandaşlar. AK Parti içinde bu yandaş ilişkisi kurumsallaşmış. Bütün ihaleler bunlarda. Bunların içinde parti içinde yaygınlaşan bir menfaat ağının olduğu görülüyor. Her şey aynı kişilere verir mi? Kaçarlar mı? Bu insanlar hesap veremezler, gerçi hepsinin uçağı var. Kokuyu da alırlar. Eğitim konusu? Uzun yıllardır siyasetin içindeyim, 5 dönem vekillik yaptım, bakanlık yaptım, Meclis Başkan vekilliği yaptım grup başkan vekilliği yaptım. Ya ben böyle bir eğitim sistemi görmedim. Her bakana göre eğitim sistemi yap-boz oldu sistem.

Sizde hiç mi ufuk yok sizde hiç mi vizyon yok ya? Bu ülkenin gençlerinin alın teriyle oynamanıza, onların geleceğine ipotek kuran sistemle ne söyleyeceksiniz. Gençlere yapmadığınız kalmadı. Soruları çaldınız bir cemaatle beraber kendi yandaşlarınızı devlet dairelerine yerleştirdiniz. 1.5 milyon gencin geleceğini çaldınız. En büyük haramı işlediniz. Bu bakana az çok bir kredi açmıştım adam kıblesini kaçırdı fırıldak gibi dönüyor. Sınav zamanını değiştirdim burası senin babanın çiftliği mi? Öğrenci psikolojisi hiç mi bilmiyorsun? Zaten 3-4 aydır dışarı çıkamamış. Gencin zaten dengesi bozuk temmuz sonunda yapacağım dedin şimdi Haziran sonu yapacağım diyorsun. Adamlar dediğim dedik diyor. Bu milyonlarca genç oy verecek seçimde görüşürüz.

“FANATİK TRABZONSPORLUYUM”

Spora hastalık derecesinde meraklı biriyim ben, futbol oynadım basketbol oynadım. Anadolu Efes’in son kadrosunu çok beğeniyorum. Bütün programımı maçlara göre yapıyordum. Maçı mutlaka izlerdim. Ankara’daki voleybol turnuvasını izledim. Bir de buralar stres alanım rahatlıyorum. Siyasetçiler pek fanatik olmaz ama ben fanatik Trabzonsporluyum. Bunu saklayamam. İnşallah şampiyon oluruz. Bu futbola devam ederiz. Yabancı konusunda ise bizdeki sayı biraz fazla ama çokta aşağıya çekmemek gerek o zaman ben Sörloth’u nerede izleyeceğim. Adam biyonik adam… Böyle topçular renk katıyorlar.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.