İYİ Partili Koncuk: ‘AK Parti, 20 milyon insanı yok saydı’

27.08.2019
A+
A-

Memur zammına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerine yönelik sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “AKP 5 milyon memur ve emekli, ailesiyle birlikte 20 milyon insanı yok saydı” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, memur zammına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerine yönelik AKP’ye ve Memur-Sen’e sert eleştirilerde bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Koncuk, AKP’nin 20 milyon insanı yok saydığını ifade etti.

İlgili sendikaya yönelik de eleştirilerde bulunan Koncuk, “AKP’nin yanlışlarına bile alkış tutan, yandaş sendikayı dahi dikkate almadı, hatta uzlaşılan konularda bir tespit tutanağı dahi imzalamadı” ifadelerini kullandı.

Koncuk, sendikaların “Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır gerçeğinden hareketle” sendikacılık yapmaları gerektiğini belirterek “Bunu sağlayacak irade ise memurun iradesidir” açıklamasında bulundu.

Memurun alım gücünün 2018’den bu yana neredeyse yarı yarıya azaldığına dikkat çeken İsmail Koncuk, “Emekli bağlama oranı, vergi dilimleri yerinde sayıyor, sözleşmeli, vekil vb uygulamalar son gaz devam ediyor.

Tüm bunlara rağmen sendikacılık adına cılız seslerden başka bir ortak hareket yok” dedi.

İşte İsmail Koncuk’un o açıklaması:

Toplu Sözleşme’de AKP’nin vefasızlığını bir kere daha gördük. 5 milyon memur ve emekli, ailesiyle birlikte 20 milyon insanı yok saydı. AKP’nin yanlışlarına bile alkış tutan, yandaş sendikayı dahi dikkate almadı, hatta uzlaşılan konularda bir tespit tutanağı dahi imzalamadı.

Bu Toplu sözleşme göstermiştir ki, çay, pasta partileri, al takke ver külah anlayışı ile sendikacılık yapmak ve sonuç almak mümkün olmuyor. Tüm sendikalar, ”Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır.” gerçeğinden hareketle sendikacılık yapmalıdır. Bunu sağlayacak irade ise memurun iradesidir.

Memurun alım gücü 2018’den bu yana neredeyse yarı yarıya azalmış, emekli bağlama oranı, vergi dilimleri yerinde sayıyor, sözleşmeli, vekil vb uygulamalar son gaz devam ediyor. Tüm bunlara rağmen sendikacılık adına cılız seslerden başka bir ortak hareket yok. Bu sonucu hak ettik mi?

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.