İYİ Partili Kavuncu: Ülke daha büyük felakete gidiyor

11.04.2020
A+
A-

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, sokağa çıkma yasağının son iki saat kala açıklanmasına tepki gösterdi. Kavuncu “İçişleri Bakanı dün televizyonda “Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla hareket edildi” dedi. Belli ki daha önce bir çok konuda gördüğümüz gibi Cumhurbaşkanının tek başına verdiği bir karar oldu” dedi.

Hiçbir vatandaşın hazırlık yapmadan sokağa çıkma yasağı kararı alınmasına muhalefetten tepkiler devam ediyor.

Yeniçağ gazetesinden Berkay BİGEÇ’e konuşan İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun açıklamaları şöyle;

“BU KARARI VERENLERİN DEVLET SORUMLULUĞU TAŞIMASI GEREK”

Sokağa çıkma yasağının iki buçuk saat önce duyurulması, detayların daha sonra açıklanması büyük bir yanlış oldu. Detaylar önce açıklanıp, sokağa çıkma yasağı sonra açıklansaydı daha doğru olurdu.

Normal seyreden hayata devlet bir anda müdahale edince bu kararı verenlerin devlet sorumluluğu da taşıması gerekiyor. Burada vatandaşı suçlamak çok doğru bir tavır değil. Bu hata tamamen bizi yöneten iradenindir. Kamu tam anlayamadığı bir konuya iki saat içerisinde tepki göstermiştir.

“TEK KİŞİNİN AĞZINDAN ÇIKAN LAFLA HAREKET EDİLİRSE…”

Sağlık Bakanı akşam saat 19.00’da basın açıklaması yaptı, bu karar neden orada açıklanmadı? İçişleri Bakanı dün televizyonda canlı yayında Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla hareket edildi dedi. Belli ki daha önce bir çok konuda gördüğümüz gibi Cumhurbaşkanının tek başına verdiği bir karar oldu. Tel kişinin ağzından çıkan bir lafla hareket edilirse işte olacağı bu” dedi.

“ORADA OTURDUĞU HER GÜN BU ÜLKE DAHA BÜYÜK FELAKETE GİDİYOR”

Cumhurbaşkanının kafasında AKP’li olmayan belediyeler paralel devlet gibi görünüyor. Kendisi de bunu açıkça söyledi zaten “devlet içinde devlet olmaz” diyerek bu cümleyi kuracak son kişi de Cumhurbaşkanıdır.

Devlet içinde devlet olması Sayın Cumhurbaşkanının döneminde palazlanmıştır. Bu konuda söz söyleyecek, bu konuda Türkiye’ye ders verecek son kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Ruh dünyasında 31 Mart’ta kaybettiği belediyeleri, halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanları değil de paralel devlet unsurları olarak algılıyor. Bütün dünyanın konuştuğu salgın döneminde Cumhurbaşkanı kendi partisinden olan belediye başkanlarıyla toplantı yapıp diğer partilerin belediye başkanlarıyla toplantı yapmadı bu ayrımcılığa devam etti. Gerçekten yazık, orada oturduğu her gün bu ülke daha büyük bir felakete gidiyor.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.