İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu’ndan ‘asgari ücret’ çağrısı

İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu’ndan ‘asgari ücret’ çağrısı
30.11.2019
A+
A-

Asgari ücretin 2 bin 500 liranın altında olmaması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Bizim asıl söylemek istediğimiz asgari ücretten vergi oranlarının alınmamasıdır. Krizin faturası asgari ücretliye kesilmemelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki “Ekonomi Masası” TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etmiş. Öztrak, asgari ücret için “en az 2 bin 500 lira olmalı”, Ergün Atalay ise “2 bin 578 lira olan geçim maliyetinin altında masaya oturmayacaklarını” ifade etmişti.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da İYİ Parti’nin asgari ücret beklentisini Yeniçağ’a açıkladı.

Yeniden değerleme oranı olan yüzde 22,4 kadar bir artış istediklerini ifade eden Tatlıoğlu, “Devletin hesaplarında tutarlılık önemli. Devlet kendi gelir artışını neye göre ayarlıyorsa asgari ücrette en az bu artışa göre ayarlanmalıdır. İkinci olarak normal enflasyonla, dar gelirlinin enflasyonu arasında 3 misli fark var. İnsanımızı yokluğa mahkum edemeyiz” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALI”

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in de asgari ücretten vergi alınmasından şikayetçi olduğunu sözlerine ekleyen Tatlıoğlu, “Ortada verimlilik kalmıyor. Hesaplarımıza göre 2002’de asgari ücret 22 ay sonra ilave vergilendiriliyordu, şimdi asgari ücret sanki zenginleşmişiz gibi yılbaşından 7 ay sonra yüzde 5 ilave vergilendiriliyor.

Asgari ücret artan orana girmemeli, vergi dışı bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı. Asgari ücrete yeniden değerlemeyle birlikte refah payının da konulması gerektiğini söyleyen Tatlıoğlu, “Asgari ücret net olarak 2 bin 500 rakamının altında olmamalıdır. Bizim asıl söylemek istediğimiz asgari ücretten bu vergi oranlarının alınmamasıdır. Krizin faturası asgari ücretliye kesilmemelidir” dedi.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.