İYİ Partili Dervişoğlu’ndan İmamoğlu ve Soyer’e hem tepki, hem uyarı!

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan İmamoğlu ve Soyer’e hem tepki, hem uyarı!
18.11.2019
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir’de katıldığı bir programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert eleştiri getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi Cumhurbaşkanı gibi konuşuyor. İfadeleri Millet İttifakı’nın ruhuna zarar veriyor” sözleriyle tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray ile birlikte İzmir’de bir programa katıldı.

Burada konuşma gerçekleştiren Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

“Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi Cumhurbaşkanı gibi konuşuyor” diyen Dervişoğlu, “Kendilerini uyarıyorum, bu söylemlerine çeki düzen versinler” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, şöyle devam etti:

‘İFADELER MİLLET İTTİFAKI’NA ZARAR VERİYOR’

“Seçilmiş belediye başkanlarını kutluyor, ama buradan bir uyarıda bulunmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Onlar bizim belediye başkanlarımız gibi kendilerini ilgilendiren konularda konuşsunlar. Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor. Bu konuştukları da zaten iktidar partisi tarafından radarla takip ediliyor, ifadeleri Millet İttifakı’nın ruhuna zarar veriyor. Bunlar söylemlerine çeki düzen versinler, kendilerini uyarıyorum. ”

‘İYİ PARTİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ’

“Demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez. Biz belediye başkalarımızdan hizmet bekliyoruz. Biz, belediye başkanlarımızdan hizmet ve istihdam istiyoruz. 24 saat yaşanabilir şehir istiyoruz. Tarımın canlandırılması için hamleler istiyoruz.

Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızdan körfezi, fuarı geri istiyoruz. İzmir’i sağlık tarım ve eğitim kenti olarak görmek istiyoruz. Kendi görev alanında bir takım sorumlulukları yerine getirmesini istiyor, İYİ Parti olarak da üzerimize düşeni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Ama yanlış laf, icraat ve uygulamalar söz konusu olursa başka partilere olan opsiyonumuzu onlara tanımayız, dillerine düşükleri gibi konuşurlarsa, dilime düştüğü gibi konuşurum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.