İYİ Partili Dalmaz, ‘Bu kadar renk beni bozar’ dedi istifa etti!

İYİ Partili Dalmaz, ‘Bu kadar renk beni bozar’ dedi istifa etti!
18.11.2020
A+
A-

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı kurucularından Derya Dalmaz, partisinden istifa etti.

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı kurucularından Derya Dalmaz, istifa gerekçelerini anlattığı basın açıklamasında, Bahadır Erdem’in “renkli” dünyasını örnek gösterdi.

İYİ Parti’de son haftalarda hızlanan kırılganlık, genel merkezin ardından il teşkilatlarına da yansıdı. Antalya İl Başkanlığı kurucularından Derya Dalmaz, yayımladığı basın bildirisinde, parti içinde oluşan “renkli” yapıya tepki gösterdi.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun “çok renkliliğe karşı olmadıklarını” ifade eden sözlerini eleştiren Dalmaz, “Çok renklilikten kastı; Bahadır Erdem’in eşcinsel yürüyüşüne katılması mı? Cumhuriyetin kurucu iradesinden rahatsız olması mı? Leyla Zana’ya laf ettirmemesi mi? Apo’ya af istemesi mi? Fetö elebaşısının döndüğünde karşılama kuyruğunun İzmit’ten Edirne’ye kadar uzanıp, Humeyni’den bile muhteşem olacağının söylenmesi mi? Bu kadar renk beni bozar” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden Derya Dalmaz’ın basın açıklaması şöyle:

Bütün fertlerin bilgi ve fikir sahibi bireyler olarak ülke yönetimine katkıda bulunması gerekir. Devleti yolunacak kaz olarak görmek yerine “ben nasıl bir katkı koyabilirim” diye düşünmelidir. Fertler bilgi ve fikir sahibi olmadıkça, haklarını bilmedikçe istenilen her yere çekilebilir. Ben bulunduğum şehir Antalya’da elimden geldiğince faydalı çalışmalarda bulunmaya gayret ediyorum. Ben kentimde sosyal kimliğim ile bir değerim. Elbette dünyanın hiçbir yerinde mükemmel bir kurum yoktur.

Eksik yanları olabilir ancak bunlar düzeltilebilir.

Ben üyesi olduğum İYİ Parti’den düzeltilecek bir durum kalmadığı için istifa ettim.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu MHP’den kopmuş milliyetçilerin başını çektiği hareketin merkeze oturma süreci yaşadığını, çok renkliliğe karşı olmadıklarını dile getiriyor. Ben daha önce herhangi bir siyasi partiye üye olmadım. MHP’den de kopmadım. Ben Atatürk ilkelerine bağlı, özgür iradesi olan sorgulayan bir cumhuriyet kadınıyım. Çok renklilikten kastı; Bahadır Erdem’in eşcinsel yürüyüşüne katılması mı?

Cumhuriyetin kurucu iradesinden rahatsız olması mı?

Leyla Zana’ya laf ettirmemesi mi?

Apo’ya af istemesi mi?

Fetö elebaşısının döndüğünde karşılama kuyruğunun İzmit’ten Edirne’ye kadar uzanıp, Humeyni’den bile muhteşem olacağının söylenmesi mi?

Bu kadar renk beni bozar. Vatan topraklarında yaşayan herkes kardeştir ve bu kardeşler Türk milletini oluşturur. Resmi dili Türkçe’dir. Bundan herkes gurur duymalıdır. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi diye bir parti yoktur, olamaz da. Her etnik köken bir siyasi parti ile anılmamalıdır. Herkes ayrıştırma yapsa bile milliyetçilik konusunda hassas olan bir parti ayrıştırma yapmamalıdır.

GEREKÇELERİNİ SIRALADI

Derya Dalmaz, İyi Parti siyasetinde tıkanma olduğunu da ifade ederek açıklamasında şu eleştirileri dile getirdi: – Her siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır.

– Millet muhalefet görevi verdiğinde de iktidarın yanlışlarını dile getirip çözüm üretmektir. Ancak siyaseti yalnızca iktidarı eleştirinin dar kalıplarına sokarak çözüm önerisi getirememek hiçbir partiyi iktidar adayı yapmaz. Yalnızca eleştiri ile siyaseten hiçbir yere varılamaz.

– Genel Başkanın iktidar partisini damat ile eleştirirken kendi akrabasını mali ve idari işlerden sorumlu başkan yardımcısı yapması başlı başına bir çelişki değil midir?

– Demokrasi vurgusu yaparken, parti içi eleştiri ve önerilere kulak tıkanarak tek merkezden verilen kararlarla partinin yönetilmesi parti içi demokrasiye vurulan darbedir.

– İktidar olma amacındaki bir partinin kendisinden öncekileri tekrar ederek iktidar olması beklenemez. Farklılığını ortaya koymayan ve çözüm üretmeyen bir parti iktidar olamaz.

– Sayın Genel Başkan Meral Akşener, kendisini ziyaret eden partililere; milletvekillerini, kurucu üyeleri kötülüyor. Hatta bazı kişiler için, “Onu partiye sokmayın, ben ona diyetimi ödedim” gibi ifadeler kullanırken, ziyaretçiler daha Antalya’ya dönmeden tam ters davranışlarda bulunuyor.

– Sayın Meral Akşener iktidara odaklanmak yerine, parti içinde kaos yaratarak, parti içi sorunlarla uğraşarak, adeta AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor.

– Başlangıçta küpeli hala oğlu, mini etekli teyze kızı, başörtülü gelinle bayram sofrası kurmaktan bahseden Genel Başkan kalktı (HDP’ye Kürt siyasi hareketinin lideri) dedi.

– Vatan toprakları içinde yaşayan herkes kardeştir, bu vatan içinde yaşayan halkların tümüne Türk Milleti denir.

– Partide tüm kongrelerde yer aldım, İYİ Parti Türk milliyetçilerinin istenmediği bir yer olma yolunda gidiyor.

– Sandık koymak ile demokrasi sağlanmadığı partinin son genel kurulunda yaşanan oyunlarla gözler önüne serilmiştir.

– İktidarın israfı ve savurganlığı eleştirilirken, parti içinde de benzer israf ve savurganlıkların yaşanması bizleri üzmüş ve yaralamıştır.

– Bir Türk milliyetçisi olarak; Türk Bayrağı, Türk milleti, Ezan ve Kur’an bizim için kutsaldır.

– Kutsal değerlerimizin eleştirilmesi, yozlaştırılması, siyaset malzemesi yapılmasına her zaman karşı olduğumuz gibi bundan sonra da karşı olmaya ve mücadele etmekte kararlıyız.

(Kaynak: ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.