İYİ Partili Çıray’dan Ozan Ceyhun’un atanmasına tepki

İYİ Partili Çıray’dan Ozan Ceyhun’un atanmasına tepki
22.02.2020
A+
A-

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçisi olarak atanmasına tepki göstererek, “ Bu şahsın Viyana büyükelçisi atanmasıyla bizim rahmetli şehit büyükelçilerimizin ruhu acı çekiyor şu anda” dedi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Alman Yeşiller Partisi’nde sözde Ermeni soykırımına destek veren ve 1977 yılındaki bombalı saldırıda ülkücü Mustafa Erol’u öldüren Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçisi olarak atanmasına sert tepki gösterdi. Çıray, Asala terör örgütü 31’i diplomat 77 kişiyi öldürdü. Bu şahsın Viyana büyükelçisi atanmasıyla bizim rahmetli şehit büyükelçilerimizin ruhu acı çekiyor şu anda. Bunu her kim atadıysa, Sayın Dışişleri Bakanı derhal istifa etmeli” ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray, katıldığı İzmir-Urla İYİ Parti İlçe Kongresinde bir konuşma yaptı.

Çıray, yaptığı konuşmada Alman Yeşiller Partisi’nde Ermeni soykırımına destek veren Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçisi olarak atanmasını sert bir dille eleştirerek, Dışişleri Bakanını istifaya çağırdı.

Çıray açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Viyana’ya atanması siyasi sembolü açısından ne anlama geliyor. Bu şahıs hakkında devletin elinde raporlar olduğunu biliyoruz. Devletin elinde hangi raporlar var açıklasınlar. Bu raporlar nedir? Türk milleti bunu öğrenmek istiyor. Türkiye’nin çıkarları çatıştığı zaman bu şahıs bağlılık yemini ettiği Almanların yanında mı yer alacak Türkiye’nin yanında mı yer alacak? Bu soruların cevabı Türk milletine verilmek zorunda.”

ŞEHİT BÜYÜKELÇİLERİN RUHU ACI ÇEKİYOR

kontenjanla atanmış 4 tane büyükelçinin çifte vatandaş olduğunu, Birisinin Amerikan vatandaşı, birisinin Cezayir’de Belçika vatandaşı olduğunu belirterek, “Türkiye’de adam tükendi de bunlara mı sıra geldi” eleştirisini yapan Çıray, “Asala terör örgütü 31’i diplomat 77 kişiyi öldürdü. Bu şahsın Viyana büyükelçisi atanmasıyla bizim rahmetli şehit büyükelçilerimizin ruhu acı çekiyor şu anda. Bunu her kim atadıysa, Sayın Dışişleri Bakanı derhal istifa etmeli. Bu şahıslar derhal büyükelçilik görevlerinden alınmalı. Bu kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ciddi bir devlet ve Türkiye Cumhuriyeti Milleti de asil bir millettir. İlkelerine aykırı bir siyaseti uygulayanların ilk seçimde gitmesi elzemdir, onu götürecek olan da İYİ Parti’dir” dedi.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.