İYİ Partili başkandan Suriyeliler için referandum çağrısı

İYİ Partili başkandan Suriyeliler için referandum çağrısı
30.07.2019
A+
A-

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak referandum yapılması gerektiğini açıkladı. Aydın, “İYİ Parti, Suriyeli sığınmacılar vatanlarına dönsün derken, bu aslında Türk milletinin talebidir” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, Suriyelilerle ilgili olarak AK Parti iktidarına çağrıda bulundu. Aydın, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmesi için referandum önerisinde bulundu.

Suriyelilere maaş, gıda yardımı, kira yardımı, bedelsiz sağlık hizmeti verilmesini gündeme taşıyan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, önerisini şöyle dile getirdi:

“Sağlık hizmetleri Suriyelilere bedava, Suriyeliler Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemiyor, Suriyelilere bin 200 TL öğrenci bursu veriliyor, 250 TL kira yardımı yapılıyor. Bayramlarda ülkesine giden Suriyelilere 2 bin TL ikramiye veriliyor. Bunlar işin mali tablosu bir de manevi sıkıntı var. Sahilde analarımız bacılarımız denize giremiyor, kız evlatlarımız kaldırımlarda çekinerek yürüyor. Adli olaylara karışanların başını Suriyeliler çekiyor.

Türk milletinin çok büyük bir bölümü, sağduyusuyla, bütün medya kaynaklarından yanıltıcı bilgi aktarılmasına rağmen Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu tehdidin büyüklüğünü hissetmişlerdir. Bilgi Üniversitesi tarafından yapılan ‘Kutuplaşan Türkiye’ adlı araştırmada seçmenlerin %84-85’inin Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini görüyoruz. Bu oran, İYİ Parti seçmeninde %97, MHP seçmeninde %95, CHP seçmeninde %94 ve AKP seçmeninde %84 civarındadır. Türk milletinin üzerinde uzlaştığı tek şey, Suriyelilerin Türkiye’den gitmesidir. Başka hiçbir konu üzerinde bu kadar büyük bir uzlaşma yoktur.”

“İYİ Parti, Suriyeli sığınmacılar vatanlarına dönsün derken, bu aslında Türk milletinin talebidir” diyen Ahmet Aydın, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Ben de iktidara bu konuda referandum yapmasını milli iradenin sesini dinlemesini öneriyorum. Tarihin bu döneminde Suriyeli sığınmacılar konusunun ülkemiz için oluşturduğu büyük tehdidi görmeyen, buna aktif tepki göstermeyenler asla ‘Ben Türk milliyetçisiyim’ dememelidir.”

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.