İYİ Partili Bahşi’den TOKİ tepkisi

İYİ Partili Bahşi’den TOKİ tepkisi
28.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Bahşi önergesinde Antalya ili, Aksu ilçesi, Çalkaya mahallesinde bulunan ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne ait olan arazinin bir bölümünün TOKİ’ye verilmesini eleştirdi.

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti;

Antalya ili, Aksu ilçesi, Çalkaya mahallesinde 1991 ada 1 parselde bulunan ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne ait olan 538 dekar araziyle beraber içerisindeki yapılaşma, lojman, ekili-dikili arazisi 2013 mayıs ayı itibariyle Antalya Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğüne tahsisi yapılmıştır.

Antalya Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü olarak yapacağı çalışmalarda ihtiyaç olacağı düşüncesiyle adı geçen ada parselde bulunan 170 dekar araziyi hazineden tahsis etmek amacıyla müracaatta bulunmuştur.

Ancak bu 1991/ 1 ada -parsel deki 170,434 dekar alanın TOKİ ye verildiği ve taleplerinin reddedildiği bildirilmiştir.

Buna göre;

1-Antalya’da hazinenin birçok TOKİ için arazisi varken birinci sınıf tarım arazisine bina yapılacak olmasının anlamı nedir?

2-Bu ve benzeri tarım arazilerinin geri dönüşü olmayan uygulamalarla heba edilmesini doğru buluyor musunuz?

3-Ekilebilir tarım alanlarının daralmasıyla, gıda temini noktasında endişe duymaya başladığımız bu zamanda böyle uygulamalardan vazgeçilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.