İYİ Partili Bahşi’den MUÇEV’le ilgili soru önergesi

İYİ Partili Bahşi’den MUÇEV’le ilgili soru önergesi
13.08.2020
A+
A-

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi,  TBMM’ ye verdiği soru önergesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yasalara aykırı olarak MUÇEV’e verilen işletmelerin iptal edilerek Belediyelere tahsisini istedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “Antalya ili Demre ilçesi Üçağız mahallesinde bulunan Üçağız iskelesi ve otoparkı bakanlığınız tarafından yüklenici firma MUÇEV Tur. Tic.Ltd Şti ye 10 yıl süreyle kiraya verilmiştir. Anayasa’nın 43.maddesi, “Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.” demektedir. Anayasanın bu açık temel normlarına ve yargı kararlarına rağmen, bakanlığınızın kamu yararına faaliyet gösteren vakıf veya dernek statüsünde olmayan MUÇEV’e kıyıların işletme hakkını vermesi anayasal ihlal oluşturmaktadır.” dedi.

Belediyeler devre dışı bırakıldı

Milletvekili Feridun Bahşi soru önergesinde Yerel Yönetimler yasasına göre tüm sahillerin imar planlarını yapma yetkisinin belediyelere ait olduğunu ve bu uygulama ile belediyelerin devre dışı bırakıldığını, yağmalamaya uygun yapı oluşturulduğunu belirtti.

İYİ Parti Milletvekili Bahşi Çevre ve Şehircilik Bakanına şu soruları sordu;

1- Antalya ili Demre ilçesindeki Üçağız iskelesi ve otoparkının işletme hakkını MUÇEV’e veren protokollerin Bakanlığınızca düzenlendiği doğru mudur?

2-Kıyıları kiralamak için neden bu şirket seçilmiştir?

3- Bir şirkete verilecekse neden ihale yapılmamıştır?

4- Eğer bir Kamu yararı gözetilecekse kıyıların belediyelere ihalesiz olarak tahsisi mümkünken neden bu yola başvurulmamıştır?

5-Bakanlığınız, bu protokolleri yaparken MUÇEV’in yasada aranan nitelikte kamu yararına çalışan bir kuruluş olmadığı hususu neden dikkate alınmamıştır?

6-Bu yasadışı protokolleri düzenleyenler hakkında herhangi bir yasal işlem yapılacak mıdır?

7-MUÇEV’in bizzat işlettiği veya işlettirdiği kıyı alanlarının ilgili belediyelere tahsisini düşünüyor musunuz?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.