İYİ Partili Andican: Akşener’e alternatif yok

İYİ Partili Andican: Akşener’e alternatif yok
26.07.2018
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, katıldığı canlı yayında Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylığı ve olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Habertürk’te gündemi değerlendirdi.

Andican, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık durumu ve 12 Ağustos’ta gidilecek olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti içinde Akşener’in alternatifi olmadığını ve böyle bir durumun düşünülmediğinin altını çizen Andican, “İYİ Parti’de alternatif aday yoktur. Parti olarak bu kararın da arkasında duracağız” ifadelerini kullandı.

Andican’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Meclis’e bir grup sokacak boyutta oy alıyorsunuz ve yüzde 10’luk limite yaklaşıyorsunuz. Buna rağmen ‘Topluma verdiğim sözü yerine getiremedim’ diyerek partinin önünü açmak isteyen bir siyasetçi daha bu ülkede görülmedi görüleceğini de sanmıyorum.

Afyon’da böyle bir sinyal vermemişti. Sayın Akşener’in “Cumhurbaşkanı olacağım” iddiası vardı. Bunu yerine getirememesi kendisinde bir üzüntü bıraktı. Her seçimden sonra memnuniyetsiz insanlar olabilir. Bunlar beklenen bilinen şeylerdir. CHP’yi görüyorsunuz bir kurultay arayışı içerisinde.”

“ALTERNATİF ADAY YOKTUR”

“İkna edileceği şeklinde genel inanç var. “Aday olmayacağım” demek, aday gösterilmeyeceği anlamına gelmiyor. Tüzüğümüz buna uygun. Akşener istifa etmemiştir. Bu söylentiler asılsızdır. Sadece seçim sonuçları kendi koyduğu beklentileri karşılamadığı için bu yolu seçti. Zorlu bir sürecin ardından, uygulanan karartmaya rağmen siz böyle bir başarı yakalıyorsunuz. Oy kaybeden partiler başarılı kabul ederken sıfırdan yola çıkmış bir parti güzel bir çıkış yakalıyor. Sayın Akşener, koyduğu çıtayı yakalamadığı için başarısızlığın sorumluluğunu omuzlarına alıp böyle bir yol seçmiştir.

Rahmetli Demirel’in bir söz vardır. “Doğmamış çocuğa don biçilmez” Sayın Akşener’in ikna edilememesi durumu budur. İYİ Parti’de alternatif aday yoktur. Parti olarak bu kararın da arkasında duracağız.

Sayın Bahçeli’nin birçok değerlendirmesi var ve bunların neyi amaçladığını anlamıyorum. İYİ Parti ‘nin içişi Sayın Devlet Bahçeli’nin üzerine vazife değil.”

“PARTİ DAĞILMA SÜRECİNE GİRMEZ”

“Seçimler öncesi İYİ Parti’deki kurullar Divan’ı yetkili kılmıştır. Divan’da yeterli zaman olmadığı için bu yetkiyi Sayın Akşener’e vermiştir. Parti’de bir tasfiye olsaydı bu kadar gürültülü bir durum söz konusu olmazdı ki Sayın Akşener’de böyle bir siyasi kişilikte biri değildir.

Partinin üzerinde duracağı yol bugün yapacağımız toplantı sonrası ele alınacak. Bütün grubumuz bir araya gelecek. Arkadaşlarımız görüşlerini belirtme imkânı bulacak. Akşener’siz bir İYİ Parti dağılma sürecine girmez.

Aklı başında bir siyasetçi için başka bir partiye sığıntı olarak gitmektense kendi partisinde varlığını sürdürmek en tutarlı davranıştır. Geçmişte parti değiştirmeler olmuştur ama ben İYİ Parti için şu an böyle bir durum görmüyorum. MHP’den İYİ Parti’ye geçenler olmadı. İYİ Parti onlarla kuruldu. Onlar MHP seçmeni değil İYİ Parti seçmenin oylarıyla buraya gelmiştir.’’

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.