İYİ Partili Ağıralioğlu sert çıktı: Herkes haddini bilecek!

İYİ Partili Ağıralioğlu sert çıktı: Herkes haddini bilecek!
15.05.2020
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, düzenlediği basın toplantısında HDP tartışmalarına cevap verirken “HDP ve yöneticilerini meşru görseydik, AK Parti ile beraber siyaset yapardık. Vatan millet düşmanlarına tebessüm ettiğimiz, onların elini sıktığımız, onlarla bir masa etrafında oturduğumuz bir tane fotoğrafımız yoktur. Herkes haddini bilecek.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Korona virüs ile mücadelenin yanı sıra HDP tartışmalarına da cevap veren Ağıralioğlu, “HDP ve yöneticilerini meşru görseydik, AK Parti ile beraber siyaset yapardık” şeklinde konuştu.

Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de şayet HDP ve yöneticilerini memleketin meselelerini çözmek için aracı tutmak, onlar aracılığıyla bu meseleleri çözmeye teşebbüs etmek gibi bir şeyi meşru görseydik, AK Parti ile beraber siyaset yapardık. Kendisini, siyasi iradesini memleket meselelerini çözme kabiliyetini HDP’liler üzerinden PKK’lılara ulaştırdığı için eleştirdiğimiz bir partinin dönüp bize “Siz HDP ile görüşüyor musunuz” imasında bulunmasını anlaşılabilir bulmuyoruz.”

Konuşmasının devamında sözde çözüm sürecini hatırlatan Parti Sözcüsü, “Yani biz iktidarı çözüm sürecinden beri içine düştükleri zilletten rezaletten dolayı kınıyoruz ki; siz Milletin hakkını, hukukunu çözmek için nasıl masaya oturur, nasıl HDP’lileri çocuklarımızın katili ile gönderirsiniz diye kızıyoruz. Bu mevzu her açıldığında çukurlara defnetmek zorunda kaldığımız şehitlerimizin ismini, hatırasını zikrederken; bu tebessüm ettiğiniz HDP’lileri dağlara, kandillere, eşkıyalara, teröristlere gönderme heveslerini tenkit ediyoruz.”

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

“Bu mevzu her konuşulduğunda devletin itibarını iki paralık ettikleri için Habur’da Devleti rezil ettikleri için, çadır mahkemeleri kurdukları için, devletin en üst düzey makamlarında çocuklarımızın katillerinin mektuplarını okudukları için, onların kanaatlerini seçim meydanlarında paylaştıkları için, çocuklarımızın katillerinin methüsena edenlerin ellerini muhabbetle sıkıp, onlara tebessüm edildiği için iktidara kızan bir partiye; aracı gönderdiniz denir mi? İnsan iftira atacaksa bile iftirasını biraz İpe sapa gelir hale dönüştürmelidir. İftira atacaksanız bile iftirayı da biraz attığınız insana yakışır hale getireceksiniz.

Biz bu iftiraların semtine hiçbir leke bulaştırmayacak, tertemiz bir devlet terbiyesinin, millet sevdasının kadrosuyuz. Bir teröriste tebessüm etmek gibi bir fotoğraf yoktur bizim siyasi sicilimizde, bir memleket millet düşmanına merhaba etmek yoktur, bizim siyasal arşivimizde. Vatan millet düşmanlarına tebessüm ettiğimiz, onların elini sıktığımız, onlarla bir masa etrafında oturduğumuz bir tane fotoğrafımız yoktur. Herkes haddini bilecek.” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu sözlerini şöyle noktaladı:

“Bizim içimizde çocuklarımızın katillerinden herhangi bir vesileyle medet uman bir tane alçak yoktur. Varsa açıklayın diyoruz, iki gün sonra cevap geliyor; hatırlar olsun diye isim açıklayacak değiliz. Kimin hatırına bize iftira atmışsınız o zaman onu açıklayın. Kimin hatırına İYİ Parti’ye iftira atmışlar.”

AHMET TÜRK’E CEVAP VERDİ

“HDP sözcülerinin “iktidara yaklaşmak için bizi kullanmanıza gerek yok” gibi münasebetsiz cümlelerine de cevap vermiş olayım, Biz yanaşmak istiyoruz, iktidara değil millet iktidarına. Bir yere yanaşmak istiyorsak yanaşmak istediğimiz tek yer vardır, tartışmasız muvazaasız pazarlıksız, amaçsız, lakinsiz, fakatsız millet. Millet iktidarını teslim alana kadar bu memlekette bizi her şeyi konuşurken göreceksiniz, vatanın, milletin, devletin düşmanlarına tebessüm ederken görmeyecekler. Devletin Milletin istiklalini kastetmiş hiçbir alçağa Eyvallah ederken görmeyeceklerdir. Dolayısıyla milletimiz emin olsun iktidar kendisi bizzat gaye olmayı göze aldığı için Türkiye’deki siyasal iklim bu kadar bozmuştur. Milletin hizmetini gören iktidar meşrudur.

Ahmet Türk çıktı bir açıklama yaptı; “Siyasette gizli kalması gereken şeyler olabilir.” diyerek aslında üstü kapalı olarak destek verdiği olarak yorumlayabilir miyiz?

İYİ Parti’nin siyasi kuvveti açıklıktan gelir. İYİ Parti siyasi tasavvufları gizli kapaklı işlerin hiçbirisinin memlekete, millete faydası olmadığını bilir. Biz bugün milletin gözünün içine baka baka konuşabiliyorsak hiçbir hususi gündemimizin olmaması ile alakalı; biz iki kişi iken konuştuklarımızı 83 milyona konuşabilmek kabiliyetimiz yüzünden partiyiz. Siyasetin gizli kalması gerektiğini söyleyenler gizli işler çevirenlerdir. Bizim hiçbir gizli işimiz yoktur. Ömürleri boyunca gizli işler çevirenlerin laflarıdır bunlar. Siyasi hayatları boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün düşmanlarıyla gizli kapaklı işler yapanların cevabı olabilir.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.