İYİ Partili Ağıralioğlu: Devlet ihtimalle, meditasyonla yönetilmez!

İYİ Partili Ağıralioğlu: Devlet ihtimalle, meditasyonla yönetilmez!
12.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde gazeteci Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ağıralioğlu, “Devlet ihtimalle yönetilmez, meditasyonla yönetilmez” şeklinde konuştu.
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmalarına ilişkin açıklamada bulunan Ağıralioğlu, “Gazetecilik mesleğini böyle aşındırmamak gazetecilik yapanları bu şekilde töhmet altında bırakmamak lazımdır” ifadelerini kullandı.
Ağıralioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:
“Bu gazetecilerin ifadeye çağrılması çok mümkünken öyle paldır küldür Türkiye’nin Devleti’nin dış itibarını da sıkıntıya sokacak şekilde ülkede iktidara muhalif olanların kötü muameleye maruz kaldığı bir propagandaya dönüştürülebilmesi imkânına dönüşmesi kıymetsizdir. Bu şekilde gazetecilerin derdest edilebildiği bir ülke not almıyor, ekonomisi ivmelenmiyor demokrasi uluslararası itibar görmüyor, akredite olamıyorsunuz.
Bu gazetecilere yapılan işlerin içerisinde zikredilen ifadelerin hiçbirisini makul bulmuyoruz. Bunları dışarıya dış istihbarata verebilme ihtimalini gördük, devlet ihtimalle yönetilmez, meditasyonla yönetilmez. Bu bilgileri ilerleyen günlerde farklı farklı mecralarda kullanacağınıza dair bir kanaat edindik, böyle bir hisse kapıldım falan diye devlet böyle münasebetsiz ifadelerle, insanların mağduriyetini hayatlarına paldır küldür giremez. Gazetecilik, haber almak haber haberleşmek özgürlüğü anlamında ifade hürriyeti anlamında insanların haberdar olması anlamında çok muhafaza edilmesi gereken ve demokrasinin en kuvvetli ihtiyaçlarından biridir.
Gazetecilik mesleğini böyle aşındırmamak gazetecilik yapanları bu şekilde töhmet altında bırakmamak lazımdır. Kılı kırk yarmak lazım kılı kırk yarmak lazım ki bu meslek Türkiye’de denetim mekanizmasının bir ayağını oluşturuyor. Her hükümetin vazifesi gazetecilik kurumunu ayakta tutmaya çalışmaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.