İYİ Partili adaya silahlı saldırı!

İYİ Partili adaya silahlı saldırı!
28.03.2019
A+
A-

Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Sultan Çelik silahlı saldırıya uğradı. Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet aday gerginliğin sebebi olarak AK Partili belediye başkanını gösterdi.

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde, İYİ Partili heyet ile AK Partili heyet arasında kavga çıktı. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada gerginliğin adresi olarak AK Partili belediye başkanını gösterdi.

Aydın “Gündoğmuş adayımız Sultan Çetin’in de içinde bulunduğu araca AK Partili belediye başkanı tarafından ateş açıldı. Arkadaşlarımız yaka-paça gözaltına alınıp karakola götürüldü” dedi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Dün gece saatlerinde Gündoğmuş Belediye Başkan adayımız Sultan Çetin, AK Partili Belediye Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Mehmet Özeren tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. Daha sonra saldırıya uğrayan adayımız Sultan Çetin ve yanındakiler emniyete götürülmüş.” dedi.

İYİ PARTİ HEYETİ AK PARTİ HEYETİNİ İZLEMEYE GİTMİŞ!

Olayın; Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanlığına, “AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Özeren’in ilçede battaniye ve erzak dağıttığı yönünde gelen ihbarla” başladığını belirten Aydın, durum tespiti için bölgeye gidildiğinde saldırının yaşandığını savundu.

“BAŞKAN ATEŞ AÇTI”

Battaniye ve erzak dağıtımının kamera kayıtlarıyla tespit edildiğini söyleyen Aydın, “Adayımız Sultan Çetin’in ailesiyle içinde bulunduğu aracın önü AK Parti’nin seçim otobüsüyle kesiliyor. Mevcut AK Partili Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özeren, yanında polisler olmasına rağmen beylik tabancasıyla 4-5 el ateş ediyor. Bunun üzerine polis, Sultan Çetin’in ailesi ve arkadaşlarının üzerine biber gazı sıkarak müdahale ediyor. Oradan alınıp yaka-paça emniyete götürülüyor. Sanki silahı sıkan bizimkilermiş gibi emniyette ifadeleri alınıyor. Ellerinde kamera olmasına rağmen kayıtlarının istenmediğini düşünüyorum. Fakat silahı sıkan belediye başkanı ifadesi dahi alınmadan evinde uyumaya gitti. Mağdur olan İYİ Parti adayı ve ailesi emniyette sabahladı.” dedi.

“TAHRİK EDİCİ BEYANLAR BU EYLEMDE KARŞILIK BULDU”

Millet İttifakı olarak sürekli halkı sükûnete davet ettiklerini belirten İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, “Cumhur ittifakının liderlerinin halkı kutuplaştırıcı ve tahrik edici beyanları maalesef Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Mehmet Özeren’in bu eyleminde karşılık bulmuştur” dedi.

“YASAL ŞİKAYET SÜRECİ BAŞLATILDI”

Gündoğmuş adayı Sultan Çetin’in hukuk dışı eylemlerle sindirilemeyeceğini vurgulayan Aydın, “Çetin’i bu tip hukuk dışı eylemlerle sindirebileceğini zanneden Mehmet Özeren yanılmaktadır. Millet ittifakının tüm mensupları, İYİ Parti ve CHP’nin tüm teşkilatları Çetin ve ona gönül verenlerin yanındadır. Konuya ilişkin olarak CHP ve İYİ Parti ilçe teşkilatlarımız, İlçe Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yasal şikayet sürecini başlatmışlardır” diye konuştu.

“4-5 EL ATEŞ ETMİŞTİR”

“Bizler sevgiden, kardeşlikten, hoşgörüden bahsederken rakibimiz siyaseten kazanmak uğruna üzerimize haksız bir biçimde gelmeye başlamıştır” diyen Millet ittifakının İYİ Parti’den Gündoğmuş Belediye Başkan adayı Sultan Çetin ise, “Seçim çalışmalarına başladığımız ilk günden itibaren seçim kanunlarını hiçe sayan tutum ve davranışlarda bulunanlar maalesef bu hukuksuzluklarda son nokta olan silahlı saldırı eylemini gerçekleştirmiştir. Partili arkadaşlarımız haksız bir şekilde şikayet edilip olay yerine gelen polislerce işlem tesis edildiği sırada Belediye Başkanı Mehmet Özeren kendi beylik tabancasıyla partililerin ve polislerin bulunduğu yöne doğru 4-5 el ateş etmiştir. Bu vahim eylemi gerçekleştiren Belediye Başkanı, kendi gerçekleştirdiği eylemi partimiz ve bizzat benim şahsıma yöneltmeye çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ise, “Gittiğimiz her yerde, kim hangi partiye oy vermiş olursa olsun, huzurdan kardeşlikten barıştan bahsediyoruz. Onlar kin ve nefret tohumu ekmek istiyor. Biz ise hiç kimseyi ötekileştirmeden kucaklamaya, bu topraklara baharı, sevgiyi getirmek istiyoruz. Kaybedeceklerini anladıkları için saldırmaya başladılar. Millet İttifakı İYİ Parti Gündoğmuş Belediye Başkan adayımız Sultan Çetin’in ailesine seçim çalışması esnasında silahlı saldırıda bulunulmuştur. Kaostan, kavgadan beslenmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar Millet ittifakının yükselişini engelleyemeyecekler. Sultan Çetin’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.