İYİ Parti’den YSK’ya tepki: ‘Hukuksuzluğa bizzat alet oluyor’

İYİ Parti’den YSK’ya tepki: ‘Hukuksuzluğa bizzat alet oluyor’
23.12.2018
A+
A-

YSK’nın İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da seçim yasakları kapsamına alınmasına ilişkin başvurusunu reddetmesine tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, “YSK hukuksuzluğa bizzat alet oluyor” ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İYİ Parti’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim yasakları kapsamına alınmasına ilişkin başvurusunu kabul etmemesi tepkiye sebep oldu. İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, YSK’nın ret kararı için “Bu durum Cumhurbaşkanının mensubu olduğu parti ile diğer partiler arasında ciddi bir eşitsizlik meydana getiriyor” diye konuştu.

Seymen, şunları kaydetti:

“Yasaya göre başbakan, bakanlar ve milletvekilleri görevlerinden kaynaklı imtiyazlarını seçimlerde kullanamaz. Her seçimden önce YSK, bu konuda karar yayınlıyor. Bu seçimde yayınladığı kararda başbakanı çıkararak, ‘bakanlar ve milletvekilleri bu yasaklara tabidir’ ibaresine yer verdi. Taslak aşamasındayken biz buna itiraz ettik. Sistemin değiştiğini yeni sistemde başbakanlık makamının olmadığını, bunun yerine milletvekilleri ve cumhurbaşkanı ifadesinin yer alması gerektiğini belirttik. YSK ise kanunda cumhurbaşkanı ibaresi geçmiyor gerekçesi ile itirazımızı reddetti. Halbuki şimdiye bu kanunun değişmesi başbakan yerine cumhurbaşkanı ifadesinin yer alması gerekiyordu. Çünkü artık Cumhurbaşkanı partili, partisinin propagandasını yapıyor.”

Erdoğan’ın devlet imkânlarını kullanarak seçim çalışması yaptığına dikkat çeken Seymen, YSK’nın da yaşanan hukuksuz duruma alet olduğunu belirtti.

Seymen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Zaten Sayın Cumhurbaşkanın nereye Cumhurbaşkanı sıfatıyla nereye AK Parti sıfatıyla gittiğini anlayamıyoruz. Toplu açılış törenine gidiyor arkasında Cumhurbaşkanlığı forsu ile açıklama yapıyor. Fakat tümüyle muhalefet parti liderlerine yükleniyor AK Parti’nin propagandasını yapıyor. Bu durum yarışın eşit olmamasına ve AKP Genel Başkanı’nın devlet imkanlarını kendi seçim propagandası için kullanmasına yol açıyor. YSK da bu hukuksuzluğa bizzat alet oluyor. ”

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.