İYİ Parti’den sözleşmeli erbaş ve erler için 20 imzalı soru önergesi

İYİ Parti’den sözleşmeli erbaş ve erler için 20 imzalı soru önergesi
16.06.2020
A+
A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekilimiz Hayrettin Nuhoğlu’nun Sözleşmeli Erbaş ve Erlerin kamuya geçiş hakkı vaadiyle askerilik mesleğine teşvik eden 6191 sayılı yasa gereğince geçiş hakkı uygulamasına ilişkin TBMM’ye İYİ Partili 20 milletvekilinin imzası bulunan Soru Önergesi verdi.

Soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı;

6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununa göre sözleşmeli erbaş ve erlerden en az yedi yıllık hizmet süresini doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanların talepte bulunmaları halinde bilgileri, İçişleri veya Millî Savunma Bakanlıkları tarafından yılda bir defa şubat ayının son gününe kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilmesi gerekir. Devlet Personel Başkanlığı 1 Mayıs tarihine kadar yılda bir defa personel istihdam etmek isteyen kamu kurum ve kuruluşları atama yapmak istedikleri boş kadro ve pozisyon sayısının iki katı kadar adayın bilgilerini gönderir. Bir ay içinde yapılacak sınavda başarılı olanlar atanmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Bu çerçevede;

1-Bu kanun kapsamında sözleşme süreleri dolan sözleşmeli erbaş ve erlerden kamuda istihdam edilmek üzere talepte bulunan ve Devlet Personel Başkanlığına bilgileri ulaştırılan personel sayısı kaçtır?

2-Şerefli bir meslek grubu olan askerlik hizmetini yerine getiren sözleşmeli er ve erbaşların sözleşmeleri bittikten sonra kamuya geçiş hakkı vaadiyle askerlik mesleğine teşvik edilmesi amacıyla çıkarılan bu kanun kapsamında kamuda istihdam edilen personel sayısı kaçtır?

İmza veren İYİ Parti milletvekilleri ise şöyle;

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.