İYİ Parti’den Sevda Noyan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti’den Sevda Noyan hakkında suç duyurusu
11.05.2020
A+
A-

İYİ Parti Konya İl Teşkilatı, Ülke TV’de katıldığı programdaki ifadeleri ile tepki çeken Sevda Noyan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sevda Noyan, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu programda, ölüm listesi hazırladıklarını söylemişti. Noyan’ın açıklamaları büyük tepki çekti.

İYİ Parti Konya İl Teşkilatı, Noyan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti Konya İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”İYİ Parti Konya İl teşkilatı olarak geçtiğimiz hafta Ülke TV’de elinde 50 kişilik liste olduğundan bahisle açık açık tehdit eden, korku ve nefret tohumları ekmek için gayret eden Sevda Noyan isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Unutmamak gerekir ki Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hiç kimse televizyon kanalından ölüm tehdidinde bulunamaz. Eğer bir bildiği var ise, FETÖ ile irtibatı olduğunu bildiği komşular var ise bunu devletin yetkili kurumlarına ihbar eder.

Aksi halde herkes televizyon kanallarından, medya organlarından başkalarını tehdit eder, aba altından sopa gösterirse durum içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu nedenle hukuka olan saygımızın bir gereği olarak Sevda Noyan isimli kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Aynı zamanda yıllarca FETÖ yayın organında program yapan eşi Engin Noyan ile birlikte bu şahsın da aynı zamanda fETÖ bağı açısından araştırılmasını istedik. Yine aynı şekilde bu şahsın halen FETÖ’cü olduğunu bildiği komşuları hakkında bilgisine başvurulmasını talep ettik. Halkı açıkça kin ve düşmanlığa sevk eden, suçu ve suçluyu devletin yetkili kuruluşlarına bildirmeyen, hakkında FETÖ açısından soru işaretleri olan bu şahsın devletin yetkili organlarınca araştırılarak hakkında işlem yapılmasını istedik.

Bu tür meseleleri elbette her ortamda kınamakta fayda vardır ancak hukuku devreye sokmak lazımdır. Biz de bu sorumluluğu yerine getirdik.

Hem bu şahsın eylemine bir yaptırım olması açısından hem de televizyon ekranlarını şov malzemesi olarak gören, geçmişi şaibeli tiplerin televizyon ekranlarını kendi karanlık sicillerini temizlemek için bir alan olarak kullanmalarının önüne geçmek için böyle bir yola başvurduk.”

(Yeniçağ)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.