İYİ Parti’den provokasyona büyük tepki…

05.10.2018
A+
A-

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin hedef göstermesinin ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde toplanan MHP’lilere sosyal medyada tepki çığ gibi büyüyor.

MHP’li bir grubun İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in evinin önünde toplanmasına tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Unutmayın gençler sizi tahrik eden kişi Fırat’ın cenazesine gelmemişti” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul’daki evinin önünde gece saatlerinde toplanan bir grup MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehinde sloganlar attı.

Provokasyona tepki gösteren Meral Akşener, “Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz” sözleriyle paylaştığı o görüntülere Devlet Bahçeli’yi de etiketledi.

MHP’li grubun, Akşener’in evinin önünde toplanmasına tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Unutmayın gençler sizi tahrik eden kişi Fırat’ın cenazesine gelmemişti” diyerek PKK’lı hainler tarafından üniversitede şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun cenaze törenini hatırlattı.

Twitter’dan açıklamalarda bulunan Özdağ, şu ifadeleri kullandı: “Ülkücüleri PKK’yı protesto etmek için sokağa çıkarmayan Bahçeli bugün Türk milliyetçilerini terörize etmek için Ülkücü gençliği Sn Akşener’in evine yolluyor. Unutmayın gençler sizi tahrik eden kişi Fırat’ı cenazesine gelmemişti.”

“SAVCILAR GÖREVE”

Gece saatlerinde yapılan provokasyona İYİ Partililerden de çok sert tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal da, provokasyon görüntülerini paylaşarak “Hey Balgat! gençlere şimdi ev mi bastırıyorsunuz. Sendikaları bastırdınız,bayramlaşmada otel bastırdınız. Şimdi Sayın Meral Akşener’in evimi? ayıptır. Bu haneye tecavüzdür. Savcılar göreve…” ifadelerini kullandı.

“7 şehidimizin acısını paylaşırken bu bölücülük niye?” diyerek provokasyona tepki gösteren bir diğer isim de Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Mileltvekili Aytun Çıray oldu.

Çıray, “Yarın @iyiparti Genel Sekreteri Sn Cihan Paçacı Sn Akşener’e yapılan bu ayıp tutumla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Biz, @iyiparti lilere ve diğer tüm partilerin sempatizanlarına sükûnet tavsiye ediyoruz. Türk milletinin vakar ve birliğine zarar vermeyelim” dedi.

“ÜLKÜCÜLÜK BU OLAMAZ”

Bir grup MHP’linin Genel Başkan Meral Akşener’in evinin önünde toplanıp slogan atmasına tepki gösterenlerden biri de İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk oldu. Konuck, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Sözün bittiği yer. Yazıklar olsun. Bir siyasi parti liderinin dahi gece vakti evi basılıyorsa, bu ülkede kimin can güvenliği olabilir? Bu gençleri piyon olarak kullananlar utanmalıdır. Bu kafa ile bir yere varamazsınız. Ülkücülük bu olamaz! Meral AKŞENER yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.