İYİ Parti’den olağan kurultay kararı

İYİ Parti’den olağan kurultay kararı
11.09.2019
A+
A-

İYİ Parti’den olağan kurultay için takvim açıklaması geldi. Başkanlık Divanı toplantısı sonrası yapılan açıklamada il ve ilçe kongrelerinin 2020 yılının Şubat ayından itibaren başlayacağı belirtildi.

İYİ Parti’de olağan kurultay sürecinin takvimi netlik kazanıyor. İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısında alınan karar gereği, olağan kurultay süreci 2020 yılında başlayacak.

Toplantıda alınan karar ile önümüzdeki yılın Şubat ayında il ve ilçe kongreleri ile başlayan süreç, sonrasında büyük kurultay ile sona erecek.

Edinilen bilgilere göre belirlenecek takvim çerçevesinde yapılacak ilçe ve il kongrelerinin Haziran’a kadar tamamlanacak ve daha sonra da kararlaştırılacak tarihte İYİ Parti Olağan Büyük Kurultayı yapılacak.

Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü’ne göre olağan il, ilçe ve büyük kurultay süreci; her bir kademe için önceki kongre tarihinden itibaren en az iki yıl geçtikten sonra başlaması ve 3 yılı da aşmaması gerekiyor.

İYİ Parti Tüzüğünün 28. Maddesi gereğince, kongreler en az iki en fazla üç yıl içerisinde toplanır. Genel İdare Kurulunca belirlenecek kongre takvimi içinde olmak şartıyla belde ve ilçe kongrelerinin günlerini il yönetim kurulları, il kongrelerinin günlerini ise Genel İdare Kurulu belirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.