İYİ Parti’den Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması hakkında suç duyurusu!

İYİ Parti’den Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması hakkında suç duyurusu!
03.07.2019
A+
A-

İYİ Parti, 23 Haziran seçimleri öncesinde bebek katili Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti, 23 Haziran seçimleri öncesinde ilk olarak teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulmasına ve daha sonrasında kırmızı bültenle aranan kardeş Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına büyük tepki göstermişti.

İYİ Parti Meclis Grubu, 74 Mehmetçiğimizi şehit eden PKK’lı Osman Öcalan ile yapılan röportajın TRT’de yayınlanması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun hemen ardından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:“23 Haziran seçimlerinden önce gazilerimizin, şehitlerimizin ve bütün Türk milletinin vicdanlarını yaralayan bir röportaj TRT ekranlarında yayınlanmıştır. Bebek katili Abdullah Öcalan’ın kardeşi olan, 74 askerimizin şehit edilmesinin emrini veren, hain terörist Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarılması, Türk milletinin, Türk devletinin vakarını örselemiştir. Bu yayın TRT’nin yayın hayatına kara bir leke olarak geçmiştir.”

PROGRAMI HAZIRLAYANLAR YARGILANSIN

Osman Öcalan’ın TRT aracılığı ile terör örgütünün cebir, şiddet, tehdit içeren yöntemlerini meşru göstererek övdüğü belirtilen açıklamada, “Terörle mücadele kanuna göre açıkça suç işlenmiştir. Bu programı hazırlayanlar, bu programın yayınlanmasına izin verenler Türk milletine karşı işlenmiş bu suçun sorumlularıdır ve Türk milletine karşı yargı önünde hesap vermek zorundadırlar” denildi.

NE OLMUŞTU?

YSK’nın kararı ile 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimleri öncesinde bebek katili Öcalan’ın HDP’ye yönelik tarafsızlık çağrısının yer aldığı mektup kamuoyu ile paylaşılmış, daha sonrasında ise teröristbaşının kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın röportajı devlet televizyonu olan TRT’de yayınlanmıştı.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.