İYİ Parti’den ‘kadına şiddete hayır’

İYİ Parti’den ‘kadına şiddete hayır’
25.11.2019
A+
A-

İYİ Parti: Kadın toplumun teminatıdır.

İYİ Parti Bursa Kadın Politikaları Başkanı Birgül Yıldız Günay,  ‘Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türk kadınının bu toplumun teminatı olduğunun altı çizildi.

Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun imzasını taşıyan metin 81 ilde eş saatten kamuoyu ile paylaşıldı.

İYİ Parti Bursa Bursa Kadın Politikaları Başkanı Birgül Yıldız Günay, il binasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’de kadının erkek egemen sosyal bir yapıyla mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti.

Günay, “Kadınlarımız hukuk nezdinde eşit haklara sahip olmasına rağmen bugün hala temelinde eğitimsizlik yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyorlar. Türk kültürünün temel taşlarından olan saygı ve hoşgörünün yerini alan şiddet olayları gün geçtikçe etki alanını genişleterek her yaş ve sosyoekonomik gruptan kadınlarımızın kişilik haklarına ve bedenine yönelik; tecavüzden cinayete kadar geniş bir aralıkta artarak devam etmektedir. Akla, vicdana, insan, değerlere sığmayan bu duruma karşı durmak, kadınıyla erkeğiyle toplumun her bir ferdinin sorumluluğudur. Günümüz gerçekliğinde eğitime erişim sağlayamadığı için ekonomik özgürlüğe sahip olamayan kadınlar kadar işsizlikle baş etmeye çalışan eğitimli kadınlara da rastlamaktayız” dedi.

İş hayatında kadının haksız rekabetle, ayrımcılıkla ve mobbing ile karşı karşıya kaldığına da dikkat çeken Günay, “Bu noktada bizlere düşen görev, ilk olarak kadın-erkek eşitliği konusunda hukuki düzenlemelerin sağlamlaştırılması ve en etkili biçimde uygulanmasına kadar tüm alanlarda hızla iyileştirmelere gidilmesinin sağlanması için ne yapabileceğimizi tespit etmek ve vakit kaybetmeden bu dönüşümün bir parçası olmaktır. Kadınların etkin varlık gösterebilecekleri, kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri bir düzende; daha iyi ailelerden, daha iyi çalışma ortamlarından, daha iyi bir adalet sisteminden, daha verimli bir ekonomiden, savaşlarla sonlanmayan sorunsuz diplomatik ilişkilerden ve daha nicelerinden bahsetmek bir hayal olmaktan çıkacaktır. Bu nedenle kız çocuklarımızın yetiştirilmesine önem ve kadınlarımıza iş imkânı yaratılmasına öncelik verilmesi şarttır. Daha güzel ve yaşanabilir bir gelecek sağlayabilmek için bugün alınacak önlemlerden bir diğeri de kadınlarımız tarafından yetiştirilen ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza ilişkindir. Unutulmamalıdır ki, yarının kadınlara şiddet yerine saygı gösterecek erkekler, bugünün kadınlarının oğullarından başkası değildir” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.