İYİ Parti’den istifa eden vekil, ortada kaldı

İYİ Parti’den istifa eden vekil, ortada kaldı
15.02.2020
A+
A-

Perşembe gecesi saat 02.00’de yayımladığı bir metinle İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın, MHP’ye geçmeye çalıştığı öğrenildi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, perşembe gecesi sosyal medya hesabından yayımlanan bir metinle, partiden istifa ettiğini duyurdu.

Genel Başkan Meral Akşener’in kendisine hayal kırıklığı yaşattığını belirten ve Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer’in uygulamalarını ağır dille eleştiren Çokal, duyurduğu istifa kararını henüz resmiyete dökmedi.

Danışmanının kaleme aldığı metinde partiye ağır eleştiriler yönelten Çokal’ın istifasını değerlendiren Meral Akşener, “İstifa tek taraflı, saygı duyulması gereken bir kavramdır. Benimle istifa edeceğine dair konuşma yapmadı” dedi.

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın istifa kararı resmiyet kazanırsa, İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 38 olacak.

İSTİFA AÇIKLAMASINDAN ÖNCE DANIŞMANI DAVUTOĞLU İLE TEMAS KURDU

Telefonu kapalı olduğu için iddiaları sormak için ulaşamadığımız Çokal’ın, istifasıyla ilgili dilekçesini TBMM Başkanlığı’na ve İYİ Parti genel merkezine henüz vermediği öğrenildi. Bağımsız mı kalacağı, yoksa başka bir partiye mi geçeceği yerel siyasette çokça konuşulan Tuğba Vural Çokal’ın, bir dönem belediye meclis üyeliği yaptığı MHP ile temas kurmaya çalıştığı iddia edildi.

Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan danışmanının, istifa metni yayınlanmadan önce Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ile temas kurduğu ve sonrasında Davutoğlu’nun bir daha görüşmek istemediğini yakın çevresine bildirdiği öğrenildi.

Tuba Vural Çokal’ın İYİ Parti’nin resmi internet sitesindeki biyografisi, istifa kararı resmiyet kazanmadığı için kaldırılmadı.

MHP TALEBİ KABUL ETMEDİ

Daha önce belediye meclis üyeliği yaptığı MHP’ye geçmek için Balgat’a haber gönderdiği iddia edilen Tuba Vural Çokal’a olumsuz cevap geldi. MHP genel merkezi, İYİ Parti’de siyaset yapan ancak ülkücü geçmişi olmayan Çokal’ın talebini kabul etmedi.

Devlet Bahçeli, İYİ Parti’de milletvekili olan ve ülkücü geçmişleriyle bilinen sadece beş ismin gelmeleri halinde MHP’ye kabul edileceğini bildirdi.

(ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.