İYİ Parti’den ihraç edilen Özdağ’dan yeni parti açıklaması

İYİ Parti’den ihraç edilen Özdağ’dan yeni parti açıklaması
16.11.2020
A+
A-

Disiplin kurulu kararıyla İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye başvuracağını ve yeni parti kurmayacağını açıkladı.

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti’den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın. ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye başvuracağını açıkladı.

Özdağ ile konuştuğunu belirten Yarkadaş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi.

Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdulkadir Selvi’nin doğru yazmadığını da ekledi” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş, Özdağ ile yaptığı görüşmeyi şöyle paylaştı:

“İyi Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ ile konuştum. Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi. Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdülkadir Selvi’nin doğru yazmadığını da ekledi.

Ümit Özdağ’a neden ihraç edildiğini de sordum. Özdağ şunu söyledi: “Yaptığım açıklamalarla insan haklarına ve hukuka aykırı davranmışım. Ayrıca, Meral Akşener’i kamuoyu önünde eleştirmekle suçlandım. Bir Milletvekili, görüşlerini açıklayamıyorsa, orada insan haklarından sözedilemez.

Biz Kuzey Kore Komünist Partisi değiliz. Herkes biliyor ki; bu anayasa taslağı var. Bunu Kaboğlu bana verdi. Hangi partiden kimlerin katıldığını da söyledi. Bunların hepsinin bant kayıtları var. Şimdi arkasında duramıyorlar. Tüm belgeleri itiraz sürecinde mahkemeye sunacağım.

Akşener doğru söylemiyor, Kılıçdaroğlu’nu da yanıltıyor. Bana ‘Geçmiş olsun’ dediniz. Bana değil, Türk milletine doğru söylemeyenlere geçmiş olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.