İYİ Parti’den HDP’ye sert yanıt!

İYİ Parti’den HDP’ye sert yanıt!
04.07.2019
A+
A-

İYİ Parti’den, HDP’ye Meclis’te dün yaşanan tartışmalar ile ilgili yanıt geldi. Yapılan açıklamada Sizinle aynı ayrıştırıcı dili kullanan AKP ve MHP yöneticileriyle haşrolun” denildi.

İYİ Parti’den HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’a dün Meclis’te yaşanan tartışmalar ile ilgili tepki geldi.

İYİ Parti resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AKP ve MHP’ye göndermede bulunarak “Biz milletimizi oy tercihine göre ayırmayız, bize oy vermiş seçmeni de oyuncağımız olarak görmeyiz. Sizinle aynı ayrıştırıcı dili kullanan AKP ve MHP yöneticileriyle haşrolun. Ne de olsa aynı mektubun pullarısınız, @fkurtulan33” ifadelerini kullandı.23 Haziran seçiminin öncesinde teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın HDP’ye seçimde ‘tarafsızlık’ çağrısında bulunduğu mektuba Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği destek ve MHP’nin tepkisiz kalışı sert tepkilere neden olmuştu.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’nin verdiği araştırma önergesinin görüşmeleri sırasında İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ile HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan arasında tartışma yaşanmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu, yaptığı konuşmada “Seçime iki gün kala ‘Seçmen davranışını yönetebilir miyiz?’ heveslerine kurban olacak şekilde, izni kimin verdiği belli olmayan, ziyaretçi tasarrufu kimden olduğu belli olmayan… Mektup yazılınca mektubun amacı siyasi korkularımızı dehşete çevirecek şekilde seçmen davranışını değiştirmeye matuf cümleleri Cumhurbaşkanının kurabildiği bir zemine dönünce yeni bir çözüm rezaleti mi, devlete, millete yeni bir suikast mi diye ödümüz koptuğu için önerge verdik” ifadelerini kullanmıştı.

Fatma Kurtulan ise “Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP’yle yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?” demişti.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.