İYİ Parti’den Halkbank açıklaması: “Dünyada benzeri görülmemiş elektronik skandal…”

01.09.2018
A+
A-

İYİ Parti, dün gece saatlerinde Halkbank’ın sisteminde doların 3.88 TL olarak gözükmesiyle ilgili hadiseye tepki gösterdi.

Halkbank’ın sitesinde doların 3.88 olarak görünmesi kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Banka tarafından yapılan açıklamada olayın sebebinin “3. parti yazılım ve operasyon hatası olarak” belirtildi.

Bankanın operasyon hatası olarak belirttiği hadiseyle ilgili İYİ Parti’den bir çağrı geldi.

Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu imzasıyla yayınlanan metinde, “Halk Bankası internet bankacılığı sisteminde dolar kuru olarak, 3.80 TL üzerinden yapılan döviz işlemleri ile ilgili bankanın paylaştığı, “3. parti yazılım ve operasyon hatası” ifadelerini yeterli bulmuyoruz.

Halkbank İç Denetim Müdürlüğü, Risk Yönetimi Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu’nun acilen göreve çağrılarak sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.

İktidarın bozulan ekonomiye karşı sürekli olarak vatandaşımıza fedakarlık çağrısı yaptığı ortamda, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir elektronik skandala imza atarak vatandaşların birikimlerini çarçur edenlerin peşinde olacağımızı ve soru işaretleri giderilene dek konunun takipçisi olacağımızı Türk kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.