İYİ Parti’den Gebze’nin il olması için CHP’ye destek

İYİ Parti’den Gebze’nin il olması için CHP’ye destek
30.06.2020
A+
A-

Kentte tartışma konusu olan Gebze’nin il olma konusuna İYİ Parti de katıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; “Gebze il olma vasfını çoktan kazanmış bir ilçemizdir ancak Gebze’yi il yapacak vizyon ve feraset bu iktidarda yoktur.” ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Haydar Akar, Kocaeli’nin 382 bin nüfuslu Gebze ilçesinin il yapılması için kanun teklifi hazırlayarak, TBMM’ye sundu.  Kenet genelinde tartışma neden olan konuya İYİ Parti’de dahil oldu.

İYİ Parti Grup başkan vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze’nin il olması konusunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ”Gebze il olma vasfını çoktan kazanmış bir ilçemizdir ancak Gebze’yi il yapacak vizyon ve feraset bu iktidarda yoktur. Bunlar gitmeden de Gebze il olmaz. Biz İYİ Parti olarak; önce bunları iktidardan gönderip, sonra da Gebze’yi il yapacağız. O şeref Gebze halkının ve İYİ Parti’nin olacak, Gebze il olacak.”dedi.

BURAK ULUKÖYLÜ: GEBZE’Yİ 82 PLAKAYLA TAÇLANDIRMALIYIZ

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, CHP’li milletvekillerinin Gebze’nin il olmasıyla ilgili verdiği kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Uluköylü yaptığı açıklamada; “İl olmak Gebze’nin hakkı. Bugüne kadar verilmedi. Bu verilmesi geç kalınmış bir hak. Bu konuyu siyaseten tartışmamak gerekiyor. Bu siyaset üstü bir konu. Bunun A partisi, B partisi olmaz. İki milletvekili konuyla ilgili kanun teklifi vermişler. Teşekkür ediyoruz. Konuyla ilgili tüm Kocaeli milletvekillerinin bir irade ortaya koyması gerekiyor. Gebze markasını 82 plakayla taçlandırmalıyız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.