İYİ Parti’den Bahçeli’nin sözlerine yanıt: Devlet Bey kızıyorsa da…

İYİ Parti’den Bahçeli’nin sözlerine yanıt: Devlet Bey kızıyorsa da…
19.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Başkanlık Divanı Toplantısı’nın ardından parti genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

AK Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurması ve Ali Babacan’ın parti kurma hazırlıklarıyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partilerin seçime katılabilme yeterliliği kazanması için milletvekili verebileceklerini söylemişti. Açıklamaya tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Kiralık milletvekili sezonu açılmıştır” demişti.

Bahçeli’nin bu sözlerine karşılık, “Siyasetin yolları açılsın, kanallar açılsın, demokrasi işlesin diye bize verilmiş 15 vekil jesti CHP’nin iftiharı, Cumhur İttifakı’nın, münhasıran Devlet Bey kızıyorsa da onun ama hususiyetle de AK Parti’nin mahcubiyetidir” diyen Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu böyle milletvekili satın almak falan gibi bir şey değildir. Buna Güneş Motel imasında bulunmayı bile hakaret telakki ederiz. İnsanların buraya gelip bir kuruşluk menfaati mi olmuştur?

Tayyip Bey diyebilmeliydi ki hiçbir şekilde demokrasinin önüne engel koydurmam, eğer bizim kanunlarımızdaki boşluklardan dolayı böyle bir şey olma ihtimali belirirse onu bertaraf etmek için kendi rakiplerimin her türlü ihtiyacını görür ve gerekirse ben bile veririm demesi lazımdır.

Devlet Bey’in bile böyle diyebilmesi lazımdır. Biz rakiplerimizin bileğini seçim meydanlarında bükeriz. Hiç kimsenin önünde bir bariyer olmasın partisiyiz, irademizle ortadayız. Bizim üzerimize bir fedakarlık düşerse demokrasiyi işler kılmak için her türlü fedakarlığı yapacağız.”

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.