İYİ Parti’den asgari ücrete tepki

İYİ Parti’den asgari ücrete tepki
27.12.2019
A+
A-

Asgari ücretin açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, “Günde 10 lira zammı reva görenlerin vicdanlarının sorgulanması gerekir” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, asgari ücret konusunda basın açıklamasında bulundu.

Paçacı, asgari ücrete yapılan zammın günlük 10 liraya tekabül ettiğini ifade ederek “Yüzde 15 diye ifade edilen zam aslında gerçek enflasyon oranını bile karşılamaktan uzaktır. Bir aldatmaca daha yapılıyor. Sayın bakan açıkladı; ‘Asgari ücretlimizi enflasyona ezdirmedik’ dedi ve yüzde 15 zam yaptığını söyledi.

‘Yüzde 12 enflasyon, artı yüzde 3’ dedi. Bu hesap yanlıştır. Yüzde hesabıyla asgari ücretliye verilen zam izah edilemez. Bugün 100 liranın yüzde 15’i, 15 lira eder. Ama 10 bin liranın yüzde 15’i, 1500 lira eder. Dolayısıyla yüzde hesabıyla giderseniz yanlış yere varırsınız. Siz reel olarak verdiğiniz zamma bakın. Verilen zam toplam 300 lira, günlük 10 TL’dir. Asgari ücretlimize öngörülen zam günlük 10 liradır. Bir ülkenin 25 milyon insanını ilgilendiren bir konuda bütçelerine günde 10 lira zammı reva görenlerin vicdanlarının sorgulanması gerekir” dedi.

“25 MİLYON İNSANLA ALAY ETMEKTEDİR”

Paçacı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın çok tartışılan çay-simit hesabına gönderme yaparak asgari ücrete yapılan zam ile bu hesabı tekrarladı.

Paçacı, “Ben de bir çay ve simit hesabı yapayım. 2 simit, 1 çay alsanız 5 lira. Bir günde beş kişilik aile sayın Cumhurbaşkanı’nın hesabıyla gidiyorum, 25 lira. Üç gün 75 lira, 30 gün 2252 lira. Ki bu bir pastane ya da kafede içilen çay ve simit değil. Elde kalan ise 75 lira. Bu 75 lira ile hem kiranızı ödeyeceksiniz hem ısınacaksınız hem elektrik parasını ödeyeceksiniz hem yol parasını ödeyeceksiniz. Hem okul masrafını ödeyeceksiniz ve çocuğunuza da harçlık bırakacaksınız. Bugünkü yönetim 25 milyon insanla alay etmektedir” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.